Vizita za živali > Novice
11 ogledov

V drsališče zamrznili pet tisoč rib

Drsanje po ribah Facebook
V japonskem zabaviščnem parku "Vesolje World" so nad drsališčem za otroke zamrznili pet tisoč morskih živali, kar je seveda sprožilo številne odzive.

Drsališče na jugozahodu Japonske v mestu Kitakyushu so odprli 12. novembra, vendar so ga morali kaj hitro zapreti, zaradi nenavadne dekoracije parka so se namreč na družbenih omrežjih pojavile številne kritike

Zamrznjene ribe | Avtor: Facebook Facebook
"Zakaj menite, da je zabavno, drsati po mrtvih živalih? Nimate duše! Šokantno je, ker mislite, da ljudje na Japonskem menimo, je to normalno. To me zelo razburja," so nekatere od kritik, ki so jih bili deležni uslužbenci parka. 

Ribe drsališča | Avtor: PR PR
"Na nas so se vsule kritike, da ni prav, ker smo uporabili živa bitja in ker smo pustili, da je šla hrana v nič," je povedal tiskovni predstavnik Space Worlda Koji Shibata.

Direktor parka Oshimi Toshima pa je ob tem pojasnil,  da so ribe in druge morske živali kupili na trgu, ter da so bile že mrtve, preden so jih vgradil v park: "Bili smo šokirani, saj takšnega odziva nismo pričakovali," je za CNN dejal Takeda, ki je ob tem poudaril, de je bil njihov namen zabava, ter da se otroci hkrati naučijo še kaj o ribah, kar jim pa očitno ni uspelo: "Načrtujemo spominsko slovesnost za ribe, povabili bomo šintoističnega meniha, kar smo pripravljali, še preden so nas kritizirali," je še povedal.

Komentarjev 2
  • maresem 12:45 29.november 2016.

    No comment.... Idioti kretenski. Upam, da ti akterji pocrkajo v največjih mukah.... gamat poševnooka.

  • Božidar Dinič 11:27 29.november 2016.

    to zmore le človek