Vizita za živali > Novice
698 ogledov

V drugem razredu in takšen uspeh

Odličja Nejca Dungov Kogoj
1/2
Iz osebnega arhiva Nejca Dungov Kogoj
Mladi gojitelj ptic Nejc Dungov Kogoj je na svetovni razstavi na Nizozemskem osvojil kar dve odličji.

Višek ptičarske sezone in tekmovanj predstavlja svetovno tekmovanje ptic, ki se je letos odvijalo  na Nizozemskem. V mestu Zwolle se je odvijala že 67. svetovna razstava ptic, na kateri so sodelovali tudi slovenski gojitelji. "Slovenija se je prvenstva udeležila s 117 pticam 32 gojiteljev iz 11 društev. Skupno smo osvojili 16 medalj," so sporočili iz Društvo za varstvo in vzgojo ptic Nova Gorica.

Mladi gojitelj ptic

Svetovne razstave ptic so se iz Društva za varstvo in vzgojo ptic Nova Gorica udeležili štirje gojitelji. O teh so bili trije, Nejc Dungov Kogoj, Valter Kovic in Radovan Bizjak tudi nagrajeni.  

V društvu pa so najbolj ponosni na Nejca, ki je sicer učenec drugega razreda Osnovne šole Miren. Na svetovnem prvenstvu je kljub mladosti zasedel drugo mesto s skobčevko Modra perla enojni faktor in tretje mesto s skobčevko Texas clear body.

Nejc je gojitelj ptic od leta 2017, toda to je bilo zanj prvo svetovno tekmovanje, kjer je bil nagrajen. "Osvojil je že dosti odličij pri nas in v tujini, tudi šampijona v kategoriji skobčevk v Trstu in v Ronchi. Na naši odprti razstavi pa je imel najboljšo kolekcijo skobčevk. Je izredno zagnan gojitelj in pelje že tretjo generacijo ptičarjev naprej," pojasnjujejo v društvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.