Vizita za živali > Novice
27 ogledov

V Londonu pretreseni zaradi serijskega morilca mačk

Mačka, zavetišče Profimedias
Strokovnjaki opozarjajo, da vidijo vzporednice tudi s serijskimi morilci ljudi.

Serijski morilec mačk, ki so ga v južnem Londonu poimenovali Croydonski razparač mačk, ima doma najbrž repe in glave mačk, ki jih ima za trofeje, pišejo britanski mediji. V obdobju zadnjih treh let je ubil najmanj 50 živali. V zadnjih mesecih se je število primerov dramatično povečalo, na območju Croydona so našli deset obglavljenih mačk.

Strokovnjaki menijo, da morilec obdrži določene dele živali, da lahko ponovno doživlja trenutke ubijanja. Bojijo se tudi, da bi morilec nekoč začutil potrebo, da napade človeka.

Kriminolog dr. Adam Lynes iz Birmingham City University, ki je specializiran za serijske umore, je za Sky News povedal, da vidi kar nekaj vzporednic s serijskimi morilci ljudi, ki so si hranili trofeje kot so ure, spodnje perilo, nakit ali lasje.

“Glede na to, da odvrže trupla mačk blizu hiš mačjih lastnikov dokazuje, da uživa v pozornosti,” dodaja.

Nagrada v višini 5.000 funtov

Eden od skrbnikov ubitih mačk Wayne Bryant je videl ostanke svoje mucke Amber v gozdu za njegovim domom že dan po izginotju. “Truplo je našla žena, manjkala sta glava in rep. Kasneje smo ugotovili, da je imela tudi zlomljeno hrbtenico. Gre za visoko raven nasilja nad majhno in nemočno živaljo,” je povedal. Pojasnil je, da ni bila le odvžena. Morilec jo je skrbno položil tako, da bi jo našli.

Aktivisti za pravice živali so ponudili nagrado v višini 5.000 funtov za tistega, ki bi dal uporabne informacije o mačjem morilcu. Kristy Henderson s Pete je povedala, da je bila večina ubitih živali mačk. Se je pa morilec po njenih besedah lotil tudi drugih živali, našli so denimo mrtve lisice. “Vprašanje je, kje se bo ta oseba ustavila,” je zaskrbljena.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.