Vizita za živali > Novice
254 ogledov

V mariborski park zašla zelo nevarna želva

Nevarna želva Profimedias
Mariborčani pozor! V parku opazili želvo, ki nima tam kaj iskati. Če jo opazite, se je nikakor ne dotikajte in pokličite na 112.

Pri zgornjih ribnikih v mariborskem mestnem parku so danes opazili želvo hlastavko, tujerodno vrsto, ki pri nas ne živi prosto v naravi. Pristojni na Mestni občini Maribor obiskovalcem priporočajo, da se želvi ne približujejo, sami pa so sprožili ukrepe za ulov želve in njeno varno odstranitev.

Kot so pojasnili na mariborski občini, so v stiku s predstavniki herpetološkega društva, društva ljubiteljev eksotičnih živali, mariborske ribiške družine in mestnim akvarijem-terarijem, ki so teren že pregledali.

Akcijo iskanja živali bodo nadaljevali v prihodnjih dneh, medtem pa vse obiskovalce parka pozivajo k pazljivosti. Hkrati obiskovalce, ki bi želvo opazili, pozivajo, da se ji ne približujejo in raje takoj pokličejo na telefonsko številko 112.

Želva, ki ima zelo močan ugriz

Želva hlastavka je ena izmed najtežjih vrst sladkovodnih želv, ki v naravi živi sicer na območju Severne Amerike. Ima izjemno močne čeljusti, tehta pa do 60 kilogramov.

Komentarjev 1