Vizita za živali > Novice
46 ogledov

V Zadru lovili kamele

Kamela na ulicah Zadra Facebook
Neverjeten prizor v dalmatinskem mestu. Čeprav je tudi tam te dni skoraj saharska vročina, ni šlo za fatamorgano.

Kamela mladič je med vozniki v Zadru povrzočila pravo zmedo; k sreči so bili vsi toliko prisebni, da se kamela v prometu ni poškodovala. Fotografije nevsakdanjega prizora so objavili na v Dalmaciji popularnem Facebook profilu "Dnevna doza povprečnega Dalmatinca".

Fotografije so se na spletnih omrežjih širile kot požar, deležne so bile na stotine všečkov in delitev. Izkazalo se je, da mladič ni bil osamljen, po ulicah Zadra je tavalo nekaj kamel, ki so med tovarjanjem na tovornjak pobegnil iz cirkusa Safari.

Na policiji Zadar so medijem povedali, da niso prejeli nikakršnih obvestil glede kamel na cestah, niti pritožb voznikov. Očitno so bili cirkuški delavci spretnejši pri lovu pobeglih živali kot pri prvem poskusu natovarjanja na tovornjak.

Lokalni novičarski portal zadarski.hr je spomnil, da je pred kakšnimi desetim dnevi iz cirkusa Safari pobegnila tudi koza, a so jo hitro ujeli in je nato nastopila v cirkusu.

Člani hrvaških organizacij za zaščito živali in nekaterih zunajparlamentarnih hrvaških strank so med gostovanjem cirkusa v Zadru protestirali proti trpinčenju živali. V cirkusu Safari imajo tudi lame, konje, ovce, pse in osle, poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.