Vizita za živali > Novice
14 ogledov

V Zagrebu dva levja mladička

Lev EPA
Zenkrat ne vedo niti spola malih kepic ...

Levji par iz zagrebškega živalskega vrta Nyota in Leo se ponašata z dvema mladičema, ki sta prišla na svet pred nekaj več kot mesec dni. Levčka sta pod budnim očesom 11-letne matere in 10-letnega očeta, kar pomeni, da nista dosegljiva niti oskrbnikom, a sta živahna, okretna in polna energije, so povedali vživalskem vrtu.

Zaenkrat ne vedo spola novih prebivalcev živalkega vrta v Maksimirju, tako da se še niso odločili, kako bi ju poimenovali. Pravijo, da levčka vsak dan dlje časa preživita zunaj levjega bivališča.

"Naša levčka imata nekaj več kot mesec dni. Največja zaščitnica je Nyota, a tudi Leo spremlja njune korake 24 ur na dan," so povedali v živalskem vrtu. Dodali so, da za mladiča skrbi tudi Nyotina sestra Ayana.

Mladiča sta prva levja dojenčka, ki sta prišla na svet v bivališču Levja stena Kidepo, ki so jo zgradili pred dvema letoma. Nytoa in Ayana sta prišli iz živalskega vrta iz Amsterdama, Leo pa iz Subotice.

V zagrebškem živalskem vrtu poudarjajo, da je naraščaj levov tudi posledica prizadevanj za čim boljše pogoje za živali. V zadnjem letu so sicer v vrtu pridobili tudi dve alpaki in gibonko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.