Vizita za živali > Novice
2193 ogledov

V živalskem vrtu so potrti in žalostni

Počakali bodo na poročilo obdukcije.

V berlinskem živalskem vrtu Tierpark je zgolj 26 dni po skotitvi umrl polarni medved. Mladička še niso niti poimenovali, javnosti pa so ga nameravali predstaviti marca. Gre že za drugi pogin mladiča polarnega medveda v zadnjem letu.

Dvojčka, polarna medveda Berlin Velik dogodek Vizita za živali Tonja skotila dvojčka

Še na novega leta dan so skrbniki opazili, da je mladič v dobrem zdravstvenem stanju, vendar pa so v torek zjutraj na podlagi posnetkov nadzorne kamere ugotovili, da je poginil. "Vemo, da je umrljivost mladičev v prvih tednih zelo visoka, vendar smo kljub temu potrti in žalostni," je povedal skrbnik polarnih medvedov Florian Sicks, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Zdaj moramo preučiti posnetek nadzornih kamer in počakati na poročilo obdukcije," je povedal direktor živalskega vrta Andreas Knieriem. Pogin medveda je žalostna novica za njegovo mamo Tonjo, živalski vrt in tudi oboževalcev polarnih medvedov v Nemčiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tonja je dva mladiča nazadnje skotila decembra 2016, vendar se je eden skotil mrtev, drugi pa je poginil marca lani. Slednji, ki so ga poimenovali Fritz, je bil prvi polarni medved, ki se je v Tierparku skotil v zadnjih 22 letih.

Knut Vizita za živali Zakaj je umrl Knut

Upali so, da bo Fritz v srcih Nemcev zamenjal medveda Knuta, ki se je skotil leta 2006 in postal svetovno znan. Poginil je leta 2011.

Komentarjev 1
  • 1a2b3c 14:37 18.januar 2018.

    inšpekcijo nenapovedano v živalski vrt in pregledat 100% use da se ugotovi kje je malomarnost!