Vizita za živali > Novice
211 ogledov

Velike spremembe za bike

bikoborba Žurnal24 main
Parlament na Majorki je sprejel nov zakon, s katerim so dodatno omejili izvajanje bikoborb.

Na njih odslej biki ne bodo smeli biti ubiti ali ranjeni, mladoletnikom pa bo prepovedan vstop na prizorišče. V opoziciji opozarjajo, da zakon krši obstoječo zakonodajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zakon predvideva tudi prepoved prodaje alkohola na bikoborbah. Določeno je tudi, da bo vsak bik v areni lahko največ deset minut.

Ne bodo več privezani

V drugačni obliki se bo izvajal tudi od leta 1882 znamenit tek pred biki, ki vsako leto poteka v vasi Fornalutx. Biki med tekom ne bodo smeli biti več privezani, temveč bodo lahko prosto tekali po v ta namen izbrani površini. Organizacije za zaščito živali so skušale preprečiti že lansko izvedbo teka.

Zakon so podprli vladajoča koalicija, ki jo sestavljajo socialisti iz stranke PSIB in stranke Mes, ter stranka Podemos. Proti je glasovala opozicija, vključno z Narodno stranko (PP), kateri pripada tudi trenutni španski premier Mariano Rajoy. V PP menijo, da nov zakon krši obstoječo zakonodajo, ki bikoborbam od leta 2013 določa status kulturne dediščine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice