Vizita za živali > Novice
94 ogledov

Vrata odpira največja tovarna za kloniranje

Krava Shutterstock
Največja tovarna za kloniranje živali bi lahko pomagala ohraniti nekatere ogrožene živalske vrste, trdi kitajski ustanovitelj. Napoveduje, da bodo lahko klonirali tudi najboljše dirkaške konje, in najboljše pse slednike.

Strokovnjaki načrtujejo odprtje največje tovarne za kloniranje živali, ki naj bi bila po mnenju ustanoviteljev pomemben prispevek pri reševanju kritičnih ogroženih vrst pred izumrtjem, piše The Guardian.

Izvršni direktor podjetja BoyaLife, ki stoji za projektom, Xu XiaoChun pravi, da bo tovarna začela delovati v prvi polovici leta 2016 in se bo nahajala v mestu, ki je od Pekinga oddaljeno 160 kilometrov.

Glavni poudarek tovarne bo na kloniranju goveda, da bi zadovoljili veliko povpraševanje po govedu, ki je prisotno na Kitajskem.

Razlik naj ne bi bilo

V zadnjem uradnem sporočilu o kloniranju živali je Evropska agencija za varnost hrane izjavila, da ni dokazov o razliki med mesnimi in mlečnimi proizvodi kloniranih ali konvencionalno vzrejenih živali. Je pa ponovila svoje pomisleke o tem, da lahko proces kloniranja negativno vpliva na zdravje in počutje živali.

Xu je prepričan, da bo njihova tovarna zelo dobro služila človeštvu in naravi s kloniranjem raznih ogroženih vrst in najboljših živali. “To bo spremenilo naš svet in naša življenja,” pravi.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.