Vizita za živali > Festival
177 ogledov

Vsem bo zastal dih

Skobčevke Profimedias
Bliža se edinstveno doživetje za vse, ki imate radi živali. Sejem za ljubitelje živali bo v nedeljo 13. septembra, v Češminovem parku v Domžalah.

V prijetnem zelenem okolju parka se bomo srečali s psi, dihurji, kačami, kuščarji, pajki, konji, kunci, piščančki in številnimi pticami … Ob 10.00 pa bo vsem obiskovalcem zastal dih, saj pripravljamo veličastno presenečenje, ki so ga v svojem življenju doživeli le redki posamezniki.

Na prvem Sejmu za ljubitelje živali bodo na voljo še številne zanimive stojnice, delavnice za otroke, brezplačno jahanje, predstavitve kinoloških disciplin in delovnih psov ter bogat srečelov. 

Izkupiček bo namenjen nakupu prvega psa pomočnika za avtista v Sloveniji, ki ga bomo podarili mami samohranilki in šestletnima avtističnima dvojčkoma, ki smo jih izbrali z Zvezo prijateljev mladine. Več lahko preberete tukaj.

 Tudi agility in Fly Ball  

V okviru prvega Sejma za ljubitelje živali bo Kinološka zveza Slovenija pripravila svoj prvi Kinološki dan, kjer se bodo predstavili psi preko zanimivih disciplin in dela, ki ga opravljajo. Občudovali bomo lahko delo pogumnih policijskih spoznali pse reševalce in terapevtske pse.

Pozornost bo namenjena tudi poteku šolanja mladih psov in psov azilašev. Prav tako pa bo mogoče videti tudi številne pasje discipline, kot so agility, ples s psom, Fly Ball, Rally Obedience …

Spoznali bomo slovensko  avtohtono pasmo kraškega ovčarja in številne druge zanimive pasme psov, ter seveda tudi številne prikupne azilaše. Njihovi skrbniki vam bodo z veseljem odgovarjali na vprašanja in vas poučili o potrebah posameznih psov.   

Brezplačno jahanje

Na prireditvi nas bodo obiskali tudi člani in konji s Konjeniškega kluba Gibanje, kjer ponujajo šolo jahanja, treninge konj, oskrbo konj, opravljanje izpitov in licenc ter tabore in delavnice. Konje boste lahko božali, jih krtačili in tudi jahali. Na vaša vprašanja v povezavi s konji in skrbjo za njih pa bodo odgovarjali izkušeni licencirani inštruktorji kluba Gibanje. Kupili boste lahko tudi njihove klubske izdelke.

Obiskali nas bodo tudi prečudoviti avtohtoni lipicanci. Pripeljali jih bodo iz Biotehniške fakultete, ki vam bodo ta prečudovita bitja predstavili v živo in odgovarjali na vaša vprašanja.

Tudi ljubki piščančki

Na sejmu pa ne bodo pozabljene niti nekoliko manj pogoste domače živali. Člani društva za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo bodo predstavili čudovite in prijazne udave, pitone, ptičje pajke, bradate agame, stepskega varana ter druge zanimive insekte. 

S svojimi raznovrstnimi pticami se bo pridružilo Društvo za ljubitelje ptic Lišček Kranj, spoznali boste lahko male in velike papige, kanarčke, eksote in druge ptice. Njihove gojitelje boste lahko vprašali o oskrbi in negi posameznih ptic ter si morda rezervirali svojo ptico od pravega in dobrega gojitelja.

Obiskala nas bo tudi vzrediteljica rodovniških dihurjev, z Biotehniške fakultete v Ljubljani pa bodo pripeljali in predstavili tudi naše avtohtone vrste ovčk, ljubke piščančke, kokoši in kunce.

Številne stojnice

Poleg predstavitev in delavnic bodo na sejmu tudi številne stojnice, kjer boste lahko kupili stvari za vas in vaše živali. Svoje mesto pa bodo na sejmu dobila tudi mnoga dobrodelna društva in Zavetišče za zapuščene živali Horjul. Svoj predstavitveni dan bo imela tudi Osnovna šola Domžale. 

Objave o tem, kaj vse nas še čaka lahko v naslednjih tednih spremljate na naši Facebook strani: https://www.facebook.com/events/1465332497092819/ in na portalu Vrt in živali: http://www.zurnal24.si/vrt-in-zivali 

Vstopnina

  • Invalidi in otroci do tretjega leta starosti: brezplačen vstop
  • Otroci od 3 – 15 let: dva evra
  • Odrasli: pet evrov
  • Družinska vstopnica: 12 evrov

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • vzev 11:51 20.avgust 2015.

    Ljubitelji živali ne hodijo na takšno mučenje živali. Živalim vsekakor ni všeč, ta gneča, nenehno opazovanje tujcev....