Vizita za živali > Novice
37 ogledov

Za boj proti teroristom izurili orle

Orli lovijo drone Youtube
Štirje planinski orli usposobljeni za boj proti dronom.

Število dronov je v zadnjih letih skokovito naraslo. Sprva so jih uporabljali le ameriški vojaki, po vsesplošni uporabi, ko jih je mogoče kupiti celo v trgovinah z igračami, pa povzročajo nemalo težav povsod po svetu. 

Francozi se jih bojijo predvsem zaradi teroristov, ki bi lahko s pomočjo dronov prevažali eksploziv, napadali z zraka, zato se je francoska protizračna obramba odločila za novo orožje.

V bistvu so ga morali izuriti, gre namreč za orle, ujede, ki so po poročajno francoske tiskovne agencije, učinkovitejši od običajnega orožja. Francozi so sicer kopirali Nizozemce, tamkajšnja policija je prva začela trenirati orle, da ”razorožijo” brezpilotne letalnike (drone) in jih brez tveganja za ljudi odstranijo z neba.

Ptice so urili tako, da so jim na drone že od rojstva nastavljali hrano. Ker so orli prepričani, da so droni njihov plen, jih veselo lovijo. Po vsakem uspešnem letu sledi nagrada v obliki svežega mesa. 

Kako izgledajo orli v akciji, si lahko ogledate v spodnjem videu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.