Vizita za živali > Novice
39 ogledov

Za Busterjem še ljubka taščica

Taščica Youtube
Prazniki so še daleč, na spletu pa se božični oglasi že potegujejo za naziv najboljšega. Med njimi je kar nekaj živalskih.

Britanske trgovine že tekmujejo med seboj, katera bo letos posnela najboljši božični oglas. Letos so očitno zelo priljubljene živali, saj za psom Busterjem prihaja ljubka taščica.

Gre za lep oglas trgovine Waitrose, ko se taščica za praznike vrača domov. V oglasu jo spremljamo na poti in vidimo številne nevarnosti, ki se jim mora vsakodnevno izogibati. 

Taščico (Erithacus rubecula) na društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) opisujejo kot nezamenljivo prebivalko naših parkov, gozdov in vrtov. "S svojim značilnim napevom in pojavo majhne, sive ptice z izrazitim oranžnim obrazom in prsim je poznana mnogim ljudem," pravijo.

Taščica gnezdi na tleh med listjem in travo, v brežinah ali v kakšnem deblu. V Evropi je široko razširjena in pogosta ptica, pri nas velja za zelo pogosto celoletno vrsto.

Preberite še:

 - Bo to letošnji zmagovalni božični oglas?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.