Vizita za živali > Novice
17 ogledov

Zadnji dan: Delimo nagrade za pse in mačke

Fredi
1/15
Za sladke sanje naših kosmatincev
Le še dan časa imate, da sodelujete v nagradni igri, ki je namenjena izključno vašim kosmatincem.

Psi in mačke veliko časa počivajo, zato imamo skrbniki obilo priložnosti, da jih med spanjem ujamemo v objektiv.

Prav zato smo se odločili, da nagradno igro namenimo njihovim sladkim sanjam, kjer nam lahko pošljete fotografijo kosmatinca med spancem.

Do zdaj ste nam poslali več kot 150 prikupnih fotografij psov in mačk, ki se predajajo spancu. Nekaj jih objavljamo v fotogaleriji, ostale si lahko ogledate tukaj in zanje tudi glasujete. Fotografiji z največ glasovi bosta prejeli privlačno igračo za psa ali mačko.

Tudi kvalitetno ležišče

V nagradni igri lahko sodelujete tudi tako, da odgovorite na nagradno vprašanje na dnu članka. Na mimovrste=) bodo nagrajencem podarili pasje oziroma mačje ležišče, boks za v avto in slastne mačje oziroma pasje priboljške.

Mačji in pasji spanec

Psi v povprečju spijo pol dneva, tretjino dneva počivajo. Mačke v povprečju prespijo kar dve tretjini svojega življenja. Tako pri psih kot mačkah se dolžina spanca razlikuje glede na starost živali, saj mladički in stari kosmatinci prespijo kar večino svojega časa.

Pasji in mačji spanec se močno razlikujeta od našega. Psom denimo ni treba spati v enem kosu, ampak svoj počitek prilagajajo glede na okolico. Raziskave so pokazale, da tudi psi sanjajo, kar bi lahko brez raziskave potrdil tudi vsak skrbnik. Niso namreč redki primeri, ko psi v spancu tečejo, cvilijo in celo bevskajo. Ena izmed raziskav je pokazala tudi to, da manjši psi sanjajo več kot veliki.

Mačke pa so med spancem ves čas v pripravljenosti. Skrbniki mačk vedo, da jih zbudi že vsak nenavaden šum. Mačke v divjini morajo biti namreč ves čas v preži, da se izognejo morebitni nevarnosti in lahko po drugi strani hitro ulivijo morebiten plen. Poznajo tudi globok spanec, a se iz njega ves čas vračajo v stanju dremeža in nazaj. Več o nagradni igri tukaj.