Vizita za živali > Novice
9 ogledov

Zaprli "najslabši živalski vrt" na svetu

Tiger EPA
Mednarodna dobrodelna organizacija za zaščito živali Four Paws (Štiri šape) je iz živalskega vrta v Gazi premestila še zadnjih 16 živali, med njimi tigra Laziza, s čimer so živalski vrt, ki je bil razglašen za najslabšega na svetu, končno zaprli.

Živali bodo nov dom našle v več državah, organizacija pa jim obljublja boljše življenje.

Od vojne opustošeno palestinsko ozemlje se ni izkazalo za topel dom različnim živalskim vrstam, zato so veterinarji iz organizacije Four Paws sporni živalski vrt obiskovali že mesece, tam oskrbovali živali in jih postopno selili drugam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Danes jim je uspelo izseliti še zadnjo skupino, v kateri je tudi tiger Laziz, kar v arabščini pomeni srček oziroma ljubček. Še pred zoro so jih v kletkah na prikolici odpeljali proti prehodu Erez na meji med Izraelom in območjem Gaze. Od tam bodo pot nadaljevali proti Južni Afriki, Jordaniji, Izraelu in drugim lokacijam.

Živalski vrt v Gazi je naziv najslabšega na svetu prejel lani, ko so v javnost prišli podatki, da poginule živali mumificirajo in jih postavljajo na ogled. Lastniki prav tako niso mogli zagotoviti dovolj hrane, zato so nekatere živali stradale.

Laziza bodo prepeljali v zavetišče za velike mačke v Južni Afriki. Pot mu bodo olajšali tako, da bodo njegovo kletko med prevozom hladili z ledom in ventilatorjem. Poleg njega je v skupini še pet opic, emuja, jelena, orla, želvi, pelikan in ježevec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.