Vizita za živali > Novice
308 ogledov

Zapuščeni kužki iščejo dom

Shark
1/10
Zavetišče Ljubljana
Tokrat predstavljamo čudovite pse in ljubljanskega zavetišča, ki so že odrasli ali starejši in prav zaradi tega še bolj željni toplega doma in nežne roke.

Nedavno smo pisali o tem, da se je z gospodarsko krizo povečalo število oddanih starejših psov. Zato tokrat objavljamo predvsem odrasle in starejše pse, ki veliko težje dobijo dom, saj se ljudje raje odločajo za mlade živali.

Objavljeni kužki so bili na voljo za oddajo v nedeljo 14. junija, za več informacij pa lahko pokličete Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana na telefonsko številko 01 256 02 79 v času uradnih ur. Lahko jim pišete tudi na elektronski naslov info@zavetisce-ljubljana.si. Uradne ure za obiskovalce imajo ob delavnikih med 8.00 in 14.00.

Izpolnete tudi vprašalnik 

V primeru, da boste izbrali žival v ljubljanskem zavetišču, boste morali pred sprehajanjem v izpustu ali drugim rokovanjem z zapuščeno živaljo izpolniti Vprašalnik za posvojitev psa oziroma mačke, pojasnjujejo v zavetišču. “V vprašalniku kandidat navede osebne podatke, dosedanje izkušnje, želje in pogoje namestitve ter oskrbe, ki jih nudi oziroma druge informacije v skladu s vprašalnikom,” pravijo.

Oskrbnik, ki žival v imenu Zavetišča Ljubljana oddaja izpolnjen vprašalnik nato pregleda, se s kandidatom pogovori, mu svetuje in po lastni strokovni presoji posvojitev odobri ali zavrne. Glede na lastno presojo oskrbnika ima vodja Zavetišča Ljubljana možnost izključne presoje glede odobritev posvojitve. Ob tem oskrbnik živali kandidatu izda vse želene informacije v zvezi z izbrano živaljo, ki so mu znane oziroma mu svetuje posvojitev druge živali.

Lahko ga peljete na sprehod

Kandidat lahko izbranega psa pred dokončno posvojitvijo večkrat pelje na sprehod v izpust, vendar ne več kot petkrat in ne več kot treh psov v istem postopku. “V tem času žival ni rezervirana in se lahko odda tudi drugemu kandidatu,” opozarjajo. Kandidat se ob spoznavanjem s psom smiselno ravna v skladu s Sprehajalnim redom z razliko, da se sprehodi izvajajo v času posvojitev. Mačko ali drugo hišno žival lahko kandidati primejo v naročje, božajo, jo pobliže spoznajo, vendar ne odnašajo iz zaprtih prostorov.

Kandidat, ki izpolnjuje pogoje in je posvojitev odobrena s strani Zavetišča, prevzame izbrano žival s sklenitvijo Pogodbe o prevzemu psa iz Zavetišča za zapuščene živali LjubljanaPogodbe o prevzemu mačke iz Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana, oziroma Pogodbe o prevzemu druge hišne živali iz Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana. Pred prevzemom izbrane živali posvojitelj poravna prispevek Zavetišču, ki je za kužka 50.83 evra, za mucko pa 25,42 evra. S podpisom računa posvojitelj postane polnopravni imetnik posvojene živali z vsemi pravicami on dolžnostmi odgovornega lastnika.

 anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 13:37 14.junij 2015.

    Pri Gašper - Gašper Mišiću je dovolj prostora, on bo vse vzel.