Vizita za živali > Novice
972 ogledov

Golobe, ki so ostali ujeti v objektu, bi kar izstradali

Golobi
Stanovalce Partizanske 6 v Mariboru je pretreslo sporočilo od družbe za gradbeništvo.

Ta konec tedna je po družbenih omrežjih zaokrožilo sporočilo izvajalca Nival Invest, ki je na podstrešju objekta z mrežami v notranjost ujel golobe.

Obveščamo vas, da bomo problem glede golobov, ki so po namestitvi zaščitne mreže ostali ujeti v notranjem delu stanovanjske zgradbe rešili na sledeči način:

Po posvetu in priporočilu strokovnjaka bomo zaščitno mrežo namestili tako, da bodo določeni golobi še vedo ostali ujeti v omenjenem prostoru med mrežami. Po nekaj dneh bodo zaradi dehidracije in pomanjkanja hrane obnemogli, nakar jih bomo fizično odstranili. Vsled navedenega prosimo tudi, da golobom ne nastavljate hrane, kljub hrupu, ki ga bodo povzročili. V času izvedbe ukrepa prosimo vse stanovalce za razumevanje.

Nival Invest

"Golobov se ne sme pobijati ali mučiti. Izvajalec bi lahko pustil odprto mrežo in golobe prestrašil s petardo, strašilko. Ve se, da se golobi vsaj en dan ne bi vrnili," nam je pojasnil predsednik združenja varnih hiš Nove Slovenije in vodja Živalsko-terapevtskega centra Aleksander Kamenik"Golobi so inteligentne živali, niso ščurki. So prvi mobitel na svetu, prenesli so na milijarde pomembnih in nepomembnih informacij, brez njih se svet ne bi razvijal, kot se je," nam je povedal in dodal, da je imel tudi sam nekoč doma te čudovite ptice.

Ob tem dodaja, da bo izvajalec po njegovih informacijah prišel do objekta šele danes popoldan. 

Kaj pravi izvajalec

"V zvezi s tem se opravičujemo. Šlo je za napako ... Naš dopis ni bil napisan najbolj jasno," so nam pojasnili v podjetju Nival invest. Dodajajo, da golobov nikakor niso želeli ubiti, ampak jih izpustiti nazaj v naravo. "Nismo ljudje, ki bi želeli škoditi ptcam," so dejali in pojasnili, da so stanovalce prosili, naj jih ne hranijo zato, da bi golobe lažje ulovili.

Zagotovili so nam, da golobov niso želeli tako izstradati, da bi obnemogli, pač pa da bi bili lačni in bi se zato po hrano spustili v spodnje prostore, od koder bi jih lažje izpustili ven. Zaenkrat nam v podjetju še niso mogli odgovoriti, kaj se trenutno dogaja z golobi, a nam bodo to spročili še danes.

Družbena omrežja pobesnela

Medtem pa se obvestilo stanovalcem hitro širi med slovenskimi uporabniki družbenih omrežij, ki so ogorčeni.

Ukrepanje pa je obljubila tudi Policija.

   

Komentarjev 2
  • ode 19:01 25.avgust 2017.

    Golobi so najbolj odvratna in škodljiva bitja, kar si jih človek lahko zamisli. So nadležni škodljivci, prenašalci bolezni, mrhovinarji, ki človeka spremljajo že tisočletja. Lahko jih primerjamo z stenicami, ušmi, garjami, glistami in podganami. Poleg tega so še precej inteligentni ...prikaži več in se ne pustijo kar tako odgnati.

  • Avatar Leon
    Leon 18:44 21.avgust 2017.

    Verjetno "zaskrbljena" avtorja dopisa ne stanujeta na tem naslovu in ne bosta plačala fasade ,katero bodo ti golobi posrali v novih niansa kot se dogaja bo blokih na obrobju mesta ! Nihče od pozvanih inštitucij se ne čuti dolžnega ukrepati ...prikaži veči zoper tiste ,ki hranijo golobe na splošno razočaranje stanovalcev ! SRAMOTA od države ! Sedaj nam ostane samo še GIFT in to je najbolj humano dejanje za reševanje rezervnega sklada stanovalcev !