Vizita za živali > Novice
6380 ogledov

Zaradi neobzirnosti obiskovalca umrla žirafa

Žirafa Misha EPA
V živalskem vrtu v Lizbonu žalujejo za žirafo, ki je pred dnevi umrla v nenavadni nesreči.

Med tem ko ji je - kljub prepovedi - eden izmed obiskovalcev ponujal hrano, je pri stegovanju za hrano padla v jarek, ki ločuje obiskovalce od živali. Žirafa se je preveč približala hrani, zaradi česar ji je zmanjkalo tal pod nogami, je poročal portugalski časnik Público. 

Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici Vizita za živali Tako smo se imeli v nedeljo na festivalu

Policija naj bi že identificirala osebo, ki je žival s hrano privabil preblizu jarka. Posebno preiskavo pa so sprožili tudi v živalskem vrtu. Po besedah uslužbenke Inês Carvalho je do nesreče prišlo poleg napisa, ki opozarja obiskovalce, naj ne hranijo živali. Dejala je še, da gre za dogodek brez primere, ki je vrgel senco na praznovanje 134. obletnice živalskega vrta. "Gre za zelo žalosten dogodek - v vseh ozirih," je dejala uslužbenka. 

Čeprav je prepovedano hraniti živali, veliko obiskovalcev tega ne upošteva. Kot pravi Carvalheva, je to posledica tega, da so nekoč hranjenje živali celo spodbujali. Na vhodu v živalski vrt so stali avtomati, kjer so prodajali hrano za živali.  

 Žirafa, ki je poginila, je v Lizbono prišla iz Angole. Stara je bila 11 let in pet mesecev. Novembra lani je skotila mladička. 

Fotografija je simbolna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.