Vizita za živali > Novice
72 ogledov

Zato imajo psi najljubšo igračo

Pes EPA
Tip igrače je povezan s pasmo psov, igrača pa je tudi sredstvo povezovanja z ljudmi in drugimi živalmi.

"Ne obstaja ena razlaga, ki bi pojasnila, zakaj imajo nekateri psi najljubšo igračo," na vprašanje portala The Dodo, zakaj si štirinožci pogostokrat izberejo najljubši predmet, s katerim se igrajo, odgovarja veterinarka in specialistka za kritično nego Erika Loftin.

Po mnenju strokovnjakinje se nekateri psi, še posebej psičke, lahko poistovetijo z igračo, ki jim predstavlja nadomestek za mladička. Za igračo tako skrbijo kot mati za svojega mladiče – jih negujejo, nosijo na okrog in so nanje močno navezane.

Igrače, ki jih lahko raztrgajo

Nekatere vrste psov z visokimi plenilskimi nagoni – terierji, ovčarji in lovski psi – se  še posebej navežejo na igrače, ki jih lahko raztrgajo. Lovski psi pa imajo radi tudi igrače, ki oddajo zvoke in so na primer slišati kot race. Druge pasme, kot so labradorci in zlati prinašalci, pa so bolj obsedeni z žogo.

Slovenija 23.09.10, pes, kuza, foto: shutterstock | Avtor: Shutterstock Shutterstock
“Veliko psov se zdi bolj navdušenih nad igračami, ko se z njimi igra njihov lastnik," meni Jill Green iz veterinarske klike DoveLewis Blood Bank v Portlandu. "Največkrat psi dobijo igračo, ker si želijo igrati. To je samo eden izmed njihovih načinov, da se povežejo s človekom ali drugimi živalmi. Torej, bi jih lahko priljubljena igrača spominjala na dobre občutke, ki jih povezujejo z igranjem," je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.