Vizita za živali > Novice
355 ogledov

Zato je alga spirulina dobra za pse

Pes Profimedias
Na zdravo kožo in sijočo dlako psa ima podoben učinek kot lososovo olje.

"Alga spirulina je izjemno bogat vir vitaminov in mineralov, vpliva na zdravo kožo, pigmentacijo, boljšo prebavo in krepi imunski sistem, njena bogata vsebnost z omega 3 in omega 6 maščobnih kislin denimo učinkuje na zdravo kožo in sijočo dlako psa podobno kot lososovo olje," pojasnjujejo pri Naravno zdrav pes, kjer so algo dodali k svoji ideji pasji kokos.  

"Samostojno hranjenje psa s spirulino je zaradi neprijetnega okusa težavno," dodajajo. V kombinaciji s kokosovim oljem pa prevladata vonj in okus kokosovega olja, ki ga psi zamenjajo za priboljšek. 

Kot dopolnilna hrana za pse ali kot mazilo

"Pasji kokos se lahko uporablja kot dopolnilna hrana za pse, saj v tej kombinaciji vsebovane maščobne kisline vplivajo na zdravo stanje kože in sijočo dlako, hitro celjenje ran, pomiritev srbečice, odpravljanje prhljaja, visok odstotek lavrinske kisline ima protibakterijski in protiglivični učinek, zaradi česar je učinkovit tudi proti notranjim in zunanjim parazitom," naštevajo.

Pasji kokos | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Dodajajo pa, da je že samo kokosovo olje deluje kot naravni antioksidant, pospešuje presnovo in izboljšuje prebavo, krepi imunski sistem, vpliva na prijeten zadah psa in tako dalje. 

Primeren pa je tudi za uporabo kot zaščitno mazilo za pse, saj ščiti blazinice pred mrazom, soljo, pospeši celjenje kožnih ran, deluje antibakterijsko, za čiščenje zob, pomirja razdraženo kožo in srbečico.

V zameno za prispevek različne nagrade

Te dni je na prvi slovenski platformi za množično financiranje Adrifund predstavljena tudi ideja PASJEGA KOKOSA. Kampanja traja tri tedne in je v prvem tednu na dobri poti, da doseže ciljni znesek. Prek omenjene platforme je denimo Klemen Slakonja zbral kar 31.000 evrov za financiranje video parodijo o Trumpu.

"Za predstavitev ideje na platformi smo se odločili predvsem zaradi želje, da ideja doseže čimveč ljudi, hkrati pa nam omogoča, da preverimo, kako je ideja sprejeta, kakšni so pomisleki, vprašanja potencialnih uporabnikov, še preden izdelek ugleda luč sveta," pojasnjujejo pri Naravno zdrav pes.

Pasji kokos, s katerim bodo do sredine decembra poskusili prepričati čimveč potencialnih uporabnikov, da ga preizkusijo, je prvi izdelek lastne linije, nastaja pa v sodelovanju s celjsko ekipo BUFO EKO d.o.o. Zbrati poskušajo 800 evrov, ki jih bodo namenili za tisk embalaže.

Na platformi Adrifund se predstavljajo različni projekti, ki za zagon potrebujejo denarna sredstva. Določijo svoj ciljni znesek in v kolikšnem času ga bodo poskušali zbrati. Če v tem roku zberejo vsaj ciljni znesek ali ga presežejo, dobijo po zaključku svoje spletne kampanje zbrani znesek, če cilja ne dosežejo pa se ves zbrani denar vrne podpornikom (t. i. sistem vse ali nič).

V zameno za prispevke pa podporniki dobijo različne nagrade, ki jim jih obljubi posamezni projekt. Vizija projekta je množično financiranje, kot alternativo klasičnim potem zbiranja denarnih sredstev za zagon raznovrstnih podjetniških ali kreativnih idej, omogočiti čim večjemu številu ljudi.