Vizita za živali > Novice
305 ogledov

Zelenjava in sadje, ki jo lahko postrežete psu

Bučke Profimedias
Čeprav obstaja nekaj vrst zelenjave in sadeže,v kot na primer čebula, česen in grozdje, ki jih pes nikakor ne sme zaužiti, lahko večino sadja in zelenjave svojemu štirinožcu postrežete brez skrbi: od jabolk do bučk.

Ste vedeli, da nekateri psi zelo radi glodajo sadje in zelenjavo? Nekateri takšno hrano tako obožujejo, da jo celo sami tržejo z dreves, vrtov in grmov ...

1. Jabolka so odlična izbira sadja za vašega psa, saj so bogat vir vitaminov A in C ter vlaknin. Poskrbite le, da psu ne boste dali kosov sadja s peškami ali jedrom, saj obstaja nevarnost, da bi se mu zataknilo.

2. Korenje vsebuje veliko beta karotena in je polno vitaminov A, C in K. Poleg tega ima tudi visoko vsebnost kalija in vlaknin. Dobro bo vplival na vid, kožo, dlesni in čistočo zob vašega štirinožca.

3. Sladek krompir je dobra izbira zelenjave za srce vašega psa, poleg tega pa je tudi lahko prebavljiv. Za pse je posebej priporočljiv, kadar imajo prekomerno težo ali pa težave s krvnim tlakom. Je bogat vir vitamina A, C, E ter vitaminov B. 

Pes | Avtor: Profimedias Profimedias
4. Zelena je bogata z vitamini A, B in C ter minerali, kot so kalcij, kalij, železo in natrij, poleg tega pa bo osvežila ustni zadah vašega psa.

5. Lubenica je sestavljena iz več kot 90 odstotkov vode, zaradi česar je odlična za hidracijo vašega psa, dobro pa vpliva tudi na njegovo kožo.

6. Stročji fižol je nizkokalorični in lahek prigrizek. Je dober vir naravnih rastlinskih vlaken in ima visoko vsebnost vitaminov A, C in K ter magnezija. 

7. Bučke so prav tako nizkokaloričen obrok, bogat z vitamini A in C, beta karotenom, vlakninami, kalijem, cinkom, kalcijem in magnezijem.

Komentarjev 6
 • Avatar Alioness
  Alioness 10:44 30.marec 2017.

  Eni bodo v tem članku videli priložnost, da svojega psa hranijo vege style, tako kot druge posiljujejo s tem. Pač zakaj bi psu dajal jest meso, če ne odobravaš klanja živali ane... nekaj v tem smislu.

 • šentjurčanka 14:33 29.marec 2017.

  *vedel(a)

 • šentjurčanka 14:32 29.marec 2017.

  "bres skrbi":) No,ne vem,če je tako brez skrbi.Avtor(ica)očitno nima psa,ker drugače bi iz prakse vedele,da določene pasme ,ne prenašajo stročnic.Lahko se pride pa prepričat,kako je pri našemu,če bi mu dali stročji fižol.Plinov bi bilo toliko,da bi lahko polnili vžigalnike:)