Vizita za živali > Novice
1227 ogledov

Želijo ubiti neverjetno uspešno psičko

Sledi za policijskega psa
Kolumbijski kartel razpisal nagrado na glavo te policijske psičke. Preberite zakaj.

Najmočnejši kolumbijski mamilarski kartel Zalivski klan je razpisal nagrado v višini 200 milijonov pesov (59.000 evrov) na glavo policijske nemške ovčarke Sombra, ki je najuspešnejši pes pri odkrivanju drog. Policija je psičko zaradi njene varnosti že premestila v prestolnico Bogoto in ji dodelila dodatno policijsko varstvo.

Sombro, kar pomeni senca, so že kot mladičko usposobili, da je vohljala za drogami. Svoje znanje je dokazovala v pristaniškem mestu Barranquilla in Santa Marta ter mamilarski utrdbi Uraba. Ne nedavni vojaški paradi so jo zaradi njene vloge v boju proti drogam celo počastili z medaljo, povzema kolumbijske medije nemška tiskovna agencija dpa.

V vizir kartelu, znanim tudi pod imenom Urabenos, je šestletna psica padla, ko je izsledila okoli pet ton kokaina. Vodja Dairo Antonio Usuga oz. Otoniel je nato razpisal nagrado.

"Je nočna mora za prekupčevalce drog, kot je Otoniel," je dejal vodja enote policije, ki se bori proti drogam, Oscar Solarte.

Sombro, ki je v svojem življenju izsledila že deset ton kokaina, so nato premestili v Bogoto. Ob spremstvu dveh policistov, ki sta njena osebna stražarja, na mednarodnem letališču tri ure dnevno še naprej vohlja in išče prepovedano drogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.