Vizita za živali > Novice
42 ogledov

Želite pomagati živalim?

Pes v zavetišču Barbara Milavec
Rešitev se morda skriva v vaši kleti.

Na svetu je mnogo brezdomnih živali, ki potrebujejo pomoč. Ta se morda skriva kar v vaši kleti. V soboto, 4. junija, vas Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi, da prinesete star papir in tako pomagate živalim. Pred Centrom Interspar na Viču v Ljubljani se bo namreč odvijala njihova 17. akcija zbiranja papirja.

Del sredstev bo društvo namenilo Zavetišču Horjul in projektu TNR Team Slovenija, ki skrbi za sterilizacije, kastracije in zdravstveno oskrbo nikogaršnjih živali na Balkanu.

Na akcijo lahko med 8. in 18. uro prinesete star papir, odpadne originalne kartuše in potrebščine za živali, kot so odeje, rjuhe, brisače, hrana za živali, posebno mleko za mladiče, povodci, ovratnice, razkužila in sanitetni material. Vsi sodelujoči se boste lahko vključili v nagradno igro, v kateri lahko osvojite družinsko kopanje v zdravilišču, kar tri različne plesne tečaje, veterinarski pregled za svojega ljubljenčka in še marsikaj.

Ustvarjalne deklavnice in stojnice

Za najmlajše je Društvo za zaščito živali Ljubljana pripravilo tudi ustvarjalne delavnice. Ob 10. in 16. uri bodo otroci lahko iz recikliranega odpadnega materiala izdelali živali in se tako naučili kaj novega o živalskem svetu ter ohranjanju okolja.

Na dogodku vas bo čakala tudi stojnica, kjer je vsak nakup dobrodelen, prostovoljcem pa boste lahko zastavili vprašanja o živalih in njihovi dobrobiti.

Društvo za zaščito živali Ljubljana se že od leta 1999 zavzema za dostojno življenje vseh živali. Osredotočajo se predvsem na izobraževanje in osveščanje javnosti, saj verjamejo, da bo le to prineslo dolgoročno izboljšanje življenj živali, tako domačih kot divjih. Izvajajo izobraževanja na osnovnih šolah, organizirajo akcije in na dogodkih informirajo ter zbirajo sredstva. Večkrat so že uspešno vplivali na spremembe zakonodaje na področju zaščite živali. Poleg dolgoletne akcije zbiranja papirja jih mnogi poznajo še po akciji “Petarde? Ne, hvala.” 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.