Vizita za živali > Novice
113 ogledov

Živijo z ogromnim medvedom

Medved Youtube
23-letni medved Stjepan je tako udomačen, da med drugim skupaj z gospodarjema sede na kavč in gleda televizijo.

Svetlana in Yuriy Panteleenko sta na videz povsem običajen par, le da imata za hišnega ljubljenčka namesto mačke ali psa medveda. 23-letni Stjepan, ki v višino meri dobra dva metra in tehta 135 kilogramov, z zakoncema živi skoraj od rojstva.

Medveda sta posvojila, ko je imel komaj tri mesece. Takrat so medvedjega mladička, ki je v gozdu izgubil mater, v zelo slabem stanju našli lovci. Sprva sta Panteleenkova zanj nameravala skrbeti, dokler si ne opomore, a se je med njimi nepovratno stkala močna vez.

Rad si podaja žogo

Stjepan je tako udomačen, da skupaj s Svetlano in Yuriyem sede za mizo, zaliva vrt, gleda televizijo, bere knjige in si podaja žogo. Na dan poje 25 kilogramov rib, zelenjave in jajc. Njegova najljubša jed pa je kondenzirano mleko, zelo pa mu tekne tudi oves.

Po besedah zakoncev Panteleenko ni Stjepan niti malo agresiven. "Obožuje ljudi. Je zelo radoživ medved, ne glede na to kaj bi si lahko o njem mislili. Še nikoli naju ni ugriznil in zelo rad ima objeme," je dejala Svetlana.

Crkljivi in prijazni Stejpan ima svojo uto, v kateri prebiva, ne malo časa pa preživi tudi v hiši gospodarjev in na vrtu. V svojem za medveda nenavadnem življenju pa je nastopil tudi v modnih kampanjah.

Komentarjev 1
  • marabunta 22:52 21.avgust 2016.

    hehe, faca....medo uživa in vsi se lepo razumejo...., čeprav to ni naravni ambient za žival, mu ni slabega