Vizita za živali
3867 ogledov

Ponoči v živalskem vrtu reševali kače

Intervencija v ZOO Ljubljana
1/3
ZOO Ljubljana
Nočna akcija v ljubljanskem živalskem vrtu.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je včeraj pozno zvečer v terariju živalskega vrta v Ljubljani smodila električna napeljava.

"Gasilci GB Ljubljana so ohladili napeljavo, iz zadimljenega terarija prenesli plazilce in prezračili prostore," je zapisano pri UZRRS.

AMZS spa Avto 30 bralcev skupaj z AMZS vabimo na ekskluzivni dogodek

"Malo po 22. uri včeraj je nočni oskrbnik Živalskega vrta Ljubljana opazil gost dim v stropnem delu vivarija, o čemer je nemudoma obvestil dežurno službo ZOO," razlagajo pri ZOO Ljubljana. "Ker v vivariju biva približno 80 živali 28 vrst plazilcev, dvoživk in žuželk, so se preventivno odločili za takojšen klic gasilcev, električarja ter dežurnega veterinarja in vodje vzdrževanja."

Intervencija v ZOO Ljubljana | Avtor: ZOO Ljubljana ZOO Ljubljana

Vivarij bo dva dni zaprt

Tlenje električne napeljave v stropnem delu večjega terarija ob vhodu v objekt, kjer bivajo kuščarji bradate agame in ovratničar, se je tako končalo brez požara in posledic za živali oziroma omembe vredne gmotne škode. "Ogrožen je bil le kuščar ovratničar, ki je splezal v vrhnji zadimljeni del bivališča, vendar ga je dežurni veterinar takoj preselil v ambulanto, ga pregledal in zaenkrat ne kaže nobenih poškodb," pojasnjujejo v ZOO Ljubljana. "Dim ostalih terarijev in živali v objektu ni dosegel, zato je zadostovalo le lokalno gašenje na mestu stika, izklop električnega omrežja ter zračenje objekta."

Vivarij bo zaradi ugotavljanja vzroka stika na električni napeljavi, popravila ter beljenja predvidoma dva dneva zaprt za obiskovalce.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.