Vizita za živali
1093 ogledov

Prepovedali ognjemete: Pospešeno bitje in druge bolezni srca, stres...

Pirotehnika za ognjemet Anže Petkovšek
Prepovedali tudi plastične izdelke za enkratno uporabo.

Oblasti na Galapaškem otočju so zaradi varovanja okolja v petek prepovedale prodajo in uporabo pirotehničnih sredstev. Izjema so sredstva s svetlobnimi učinki, ki ne povzročijo poka, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Ognjemeti škodljivo vplivajo na občutljive ekosisteme, kot je Galapaško otočje, še posebej na edinstveno živalstvo, ki uživa posebno zaščito ekvadorske vlade," so lokalne oblasti zapisale v sporočilu za javnost.

Ogrožanje obstanka živalskih vrst

Med glavnimi posledicami uporabe pirotehničnih sredstev pri živalih so izpostavili pospešeno bitje in druge bolezni srca, stres in spremembo vedenja, kar na dolgi rok ogroža obstanek posameznih živalskih vrst. Kot še piše v sporočilu, pirotehnična sredstva tudi onesnažujejo vodo in zrak, zaradi njih pa so pogoste poškodbe pri otrocih.

Galapaške otoke, ki so okoli tisoč kilometrov oddaljeni od obale Južne Amerike, sestavlja okoli 130 otokov in otočkov, na njih pa živi okoli 25.000 prebivalcev. Izredno in edinstveno rastlinstvo in živalstvo otokov sta pod Unescovo zaščito svetovne dediščine. Aprila so na otočju, ki ga letno obišče okoli 200.000 turistov, prepovedali plastične izdelke za enkratno uporabo.

Vožnja in alkohol Avto Vozniki, te dni pričakujte veliko brezglavih živali petarda Vizita za živali Od danes naprej še bolj naporno, predvsem za živali

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • optimist11 21:26 29.december 2018.

    Podpiram prepoved uporabe piritehničnih sredstev. V bodoče ne bom več kupoval v trgovinah , ki pred prazniki postavijo posebej stojnice za prodajo le teh. (Merkur......)