Vizita za živali
183 ogledov

Sir in kokice za psa?

pokovka, kokice Shutterstock
Skrbniki psov dobro vedo, da je nekatera človeška hrana za pse nevarna. Sir in kokice ne spadata med to hrano.

Odgovor je pritrdilen. Ameriška kinološka zveza je sir in kokice uvrstila med človeška živila, ki psu v manjši količini ne bodo škodila.

Pojasnjujejo, da ima večina psov rada sir, zato ga lahko uporabljamo kot odličen priboljšek. Dajemo pa ga občasno in v manjših količinah, pri tem pa pazimo, da ni močno slan. Ker so nekateri siri zelo mastni svetujejo, da izbremo lahke sire. Prepovedan je sicer za pse, ki ne prenašajo laktoze, a je takšno zdravstveno stanje pri psih dokaj redko.

Psi lahko v zmernih količinah pojedo tudi kokice, a te ne smejo biti slane oziroma z dodanim maslom. Zato je najbolje, če jih za kužka spečete sami doma. Kokice vsebujejo denimo riboflavin in tiamin, ki pripomoreta k zdravim očem ter urejata prebavo. Kokice pa imajo tudi majhne količine železa in beljakovin. "Poskrbite, da se lupina res razpoči, saj sicer obstaja nevarnost zadušitve," še pravijo.

Labradorec | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.