Vizita za živali
2313 ogledov

Šok! Sredi Pirana neverjetna nevarnost

rdeča pljuvajoča kobra
Po piranskih ulicah se je plazila afriška strupenjača.

V soboto so bili nekaj pred 13. uro policisti PU Koper obveščeni, da so v petek v Piranu na ulici našli mlado kačo. Najdeno kačo je najditeljica slikala in jo s palico dala v škatlo. 

Policisti so po prijavi opravili več razgovorov in ugotovili, da je ženska na ulici našla tujerodno afriško strupenjačo rdečo pljuvajočo kobro (latinsko ime "naja pallida"). Najditeljica je obvestila kačofon oziroma Herpetološko društvo Ljubljana. Člani društva so okoli 18. ure prevzeli žival. Ugotovljeno je bilo, da je v sosednji stavbi takrat potekala razstava strupenih kač sveta. 

Policisti so obvestili dežurno veterinarsko inšpektorico in okrožno državno tožilko. Zadeva se obravnava kot kršitev Zakona o zaščiti živali, in sicer kot nezavarovanje nevarne živali. 

Pljuvajoče kobre v primeru ogroženosti napadalcu v obraz brizgnejo strup z razdalje več metrov in pri tem merijo v oči. Pljuvanje strupa je namenjeno predvsem odganjanju vsiljivcev, svoj plen pa še vedno lovijo z ugrizom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.