Vizita za živali > Svetovalnica
76 ogledov

Bolh je vedno več

kuža Shutterstock
Pes spi v sobi otroka, zato bralko skrbijo bolhe na psu. Zanima jo, s čim naj se jih hitro in učinkovito znebi.
Vprašanje: Pozdravljeni, pošiljam vprašanje za dr. Selanovo. V stanovanju imamo leto dni starega kužka, ki je dobil bolhe. Kupila sem že pripetke, ki sem mu jih dala na dlako in naj bi bile na bio osnovi, bolh pa se mi zdi, da je vedno več. Ker pes spi pri hčerki v sobi, vas prosim za nasvet, kako se znebiti nadloge. 
 
Odgovarja dr. Iris Selan, Klinika tristokosmatih
 

V primeru, ko gre za tako hudo manifestacijo z bolhami, priporočamo tabletko Trifexis, ki vsebuje zelo hitro delujočo učinkovino in začne pobijati bolhe že v roku pol ure, deluje pa potem še ves mesec. Poleg tega pa je nujno odstranjevanje zalege iz okolja, saj vemo, da bolhe žival uporabijo samo za hrano in WC, sicer pa se razmnožujejo kjerkoli v okolici. Tabletko se priporoča dati na pol želodček, da kuža ne bruha, vedeti moramo le telesno težo živali, saj so tablete glede na težo.

 

Komentarjev 1
  • mijaliza 20:50 02.februar 2016.

    Spostovana bralka, bolhe zivijo v okolici na zivali se nahajajo samo v casu hranjenja. Ce se zelite resno znebit bolh, morate kot prvo celotno hiso/ stanovanje v celoti razkuziti in oprati. To pomeni vse preproge, odeje, posteljnine, prevleke, otroske igrace ...prikaži več vse oprat da se pobijejo jajceca od bolh. Prebrisat vse povrsine po kateri se sprehaja pes itd.....sele takrat se boste znebilo bolh, ce boste pa samo psa polnili z tabletami in skropili z insekticidi ne boste naredili poolnoma NIC!