Vizita za živali > Svetovalnica
29 ogledov

Psiček je krvav obležal na tleh

Mali nemški špic Profimedias
"Taka poškodba zahteva takojšne ukrepanje in pisanje ter razmišljanje o tem, ali bo boljše nikakor ni na mestu. Vaše obnašanje je milo rečeno skrajno neresno in neodgovorno."

Vprašanje: Pozdravljeni! Našega psa (pomeranski špic) starega deset mesecev je brcnil konj. Sicer nismo videli kam in kako ga je brcnil, ker je bila gosta megla, samo kuža je obležal na tleh. Ko smo ga pobrali, je bil čisto krvav in ves prestrašen. Potem smo ga umili, da smo videli, kako je z njim. Krvavel je iz smrčka, zobe ima pa cele. Od takrat dalje je čisto miren in skoraj cele dneve prespi. Mu pa zelo zaudarja iz ust. Bil je zelo razigran, zdaj je pa čisto drugačen. Apetit pa ima in zdaj poje veliko več kot je jedel prej. Zanima me, če bi ga moral pregledati veterinar ali mu bo boljše. Sem pa trenutno ostala brez službe, zato mi je še težje vse skupaj. Najlepša hvala za odgovor.

Odgovarja Iris Selan, dr. vet. med., klinika Tristokosmatih

Če bi mene brcnil konj bi si želela, da bi me takoj pogledal zdravnik, ugotovil kakšne so poškodbe in ustrezno ukrepal. Verjamem, da bi si enako želeli tudi vi. Tako je tudi pri vašem psičku NUJNO potreben pregled in to čim prej, saj je tudi v primeru, da ni vidnih poškodb (upam da ne notranjih poškodb) prisotna velika bolečina in najmanj kar je, si pes zasluži, da ga ne boli. Glede financ se boste pač pogovorili s svojim lečečim veterinarjem, saj vsak ve, kako resna in nujna zadeva je taka poškodba. Dolžni ste poskrbeti za svojo poškodovano žival, saj gre v nasprotnem primeru za kaznivo dejanje. Taka poškodba zahteva takojšne ukrepanje in pisanje ter razmišljanje o tem, ali bo boljše nikakor ni na mestu. Vaše obnašanje je milo rečeno skrajno neresno in neodgovorno, saj ste opustili pomoč poškodovani živali.

Komentarjev 1
  • Majazmaja 17:24 09.november 2016.

    Kako neetično in neodgovorno ravnanje lastnice!!! Skupaj z živaljo ne prideta le veselje in skrb, pač pa tudi ODGOVORNOST, ki je očitno lastnica nima. To je tudi razlog, da je toliko zavrženih živali!