Vizita za živali > Svetovalnica
98 ogledov

So matične celice primerne tudi za starega psa?

Pes in moški Profimedias
Bralec ima starega psa s slabimi kolki. Zanima ga, ali je zdravljenje z matičnimi celicami primerno tudi za stare pse.

Vprašanje: Pes je star dvanajst let in težko hodi. Veterinar pravi,da ima uničene kolke. Že en mesec je zdravila, je bolje in ima spet apetit. Zanima me, ali je tudi za tako starega psa koristno zdravljenje, ki ga opravljate. Mu lahko škodi? Hvala za odgovor.

Odgovarja Jernej Hren, dr. vet. med., Animacel

Z metodo matičnih celic lahko pomagamo tako starejšim kot mlajšim psom. Matičnih celic je sicer pri starejših psih na gram maščobe nekoliko manj, ampak jih z našo metodo lahko namnožimo do enakega števila, kot jih vnesemo na mesto poškodbe tudi pri mlajših psih. Učinkovitost s tem ni zmanjšana. Za odvzem maščobnega tkiva je potrebna anestezija, tako da se je za primernost postopka potrebno posvetovati tudi z vašim veterinarjem. Drugače, pa starost ni ovira. V kolikor gre za vnetje v sklepu kot posledico obrabe kolkov, je to ena izmed najpogostejših bolezni, ki smo jo zdravili. Prav tako imamo z zdravljenji tovrstnih težav zelo dobre rezulate. Že 1-2 meseca po aplikaciji lastniki opazijo manj bolečin. Eno leto po aplikaciji pa dolgotrajnejše spremembe. Predlagamo, da se za zdravljenje posvetujete pri svojem veterinarju. V primeru, da boste imeli kakršnakoli nadaljna vprašanja, ali da bi se dodatna vprašanja postavila vašemu veterinarju, pa z veseljem poiščemo odgovor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.