Vizita za živali
2952 ogledov

To so najbolj zveste pasme psov

Kuvasz Profimedias
Zvestoba je pomembna pasja odlika, zaradi tega jih imamo še raje. Čeprav je zvestoba značilnost vsakega psa, nekateri še posebej izstopajo po svoji neomajni prvrženosti skrbniku in bi zanj tvegali življenje.

Iz številnih lestvic najbolj zvestih pasem smo izbrali tistih šest psov, ki se na lestvicah pojavljajo najpogosteje. Na seznamih so se te pasme znašle zato, ker so skozi zgodovino, vzrejo in izkušnje skrbnikov pokazale največjo željo, da bi zaščitile svojega skrbnika in ostale ob njem.

Ne seznamih se vedno znajde nemški ovčar, ki ga pogosto uporabljajo v vojski in policiji, saj je pogumen, zvest in učljiv. Je zelo navezan na svojega skrbnika, družino ali skupino, lahko pa postane tudi preveč zaščitniški.

Prav na vseh seznamih najdemo zvestega škotskega ovčarja, ki je odličen družinski pes, ki bo zaščitil svojo družino za vsako ceno. Spada tudi med tako imenovano “pasjo senco”, saj je vedno ob nogah svojega človeka.

Ich hoffe unser Internet geht heute endlich wieder.. Als wir im Urlaub waren hat der Blitz bei unseren Nachbarn eingeschlagen!⚡️⚡️ Wir haben zum Glück alle Stecker, bevor wir losgefahren sind, rausgezogen.. Fast alle..😅🙈 Den vom W-LAN Router haben wir vergessen und den hat’s natürlich zerlegt.😬 Aber wir wollen mal nicht meckern die Nachbarn hat’s viiiiel schlimmer erwischt (Heizung, Geschirrspüler, Waschmaschine und etliche Leitungen sind kaputt)! Und solange wir kein Internet haben, beschäftigen wir uns anderweitig.🐾🐴😁 Also geht’s gleich in den Stall und danach geht’s das erste Mal dieses Jahr in die Heide!🌸💕 . #joy #joyofcollie #roughcollie #collie #dogsofinstagram #dogslife #collielove #colliebeauty #colliesofinsta #colliesoninstagram #roughcollie #roughcollielove #diefotografenhunde_follower #roughcolliesofinstagram #hund #hundeliebe #hundeblog #dog #doglove #dogstagram #dogsofinsta #dogsofinstgram #bestdog #rømø #wind #windig #urlaub #nordsee

A post shared by Joy & Juli 💗 (@joy_of_collie) on

Bernardinec bo zvest skoraj vsem, celo tujcem. Bili so predvsem planšarski psi in čuvaji, že v 18. stoletju so jih uporabljali za reševanje ljudi iz plazov. So zelo navezani na človeka in obožujejo celo družino.

Pasma akita inu se na številnih lestvicah pojavlja zaradi enega najbolj zvestih psov na svetu – Hachika. Kuža se je rodil leta 1923 na kmetiji v bližini mesta Odate  na Japonskem, čez eno leto ga je k sebi v Tokio pripeljal njegov skrbnik Hidesaburo Ueno. Delal je kot profesor na univerzi, kuža ga je pa vsak dan ob koncu delovnega dne pričakal na železniški postaji. Žal se je dnevna rutina kmalu končala, saj je že po nekaj mesecih profesor umrl zaradi možganske krvavitve in ni prišel na postajo. Hachiku je bil tedaj star komaj 18 mesecev, a že tako zvest svojemu človeku, da ga je hodil čakati na postajo še naslednjih devet let do svoje smrti leta 1935. Umrl je zaradi raka in notranjih okužb. Pasma Akita Inu je bila sicer vzrejena za zaščito, zato veljajo za tako zveste in zaščitniške do svojega “krdela”. Ker lahko postane celo preveč zaščitniški, je v nekaterih državah uvrščen celo med nevarne pasme.

A tired dog is a happy dog 🤪🙂 Taka this afternoon after a quick run up the hill ✌

A post shared by Takahiro (@takahiro_the_akita) on

Na mnogih lestvicah zasledimo tudi bretonskega ptičarja, ki je pri nas dokaj redka pasma,  a zato nič manj prisrčna. Zanj je značilno, da se na skrbnika in družino zelo naveže in zelo trpi, če je osamljen. Izvorno so ga uporabljali za lov na perjad, svojemu skrbniku pa bo zvesto sledil kilometre in kilometre.

Did you say something?

A post shared by Remy The Brittany (@brittanypup) on

Na večini lestvic je tudi kuvasz, njegovi glavni vrlini sta prav zvestoba do družine in njegov pogum. Je odličen pastir ali čuvaj, uporabljajo ga tudi za obrambo, saj je zelo inteligenten in učljiv pes. Hitro se počuti osamljenega in mora biti ves čas ob skrbniku.

#nossoscãespelobrasil #casaprotegidaporkuvasz #Mais uma da sequencia Barolo 💞 Ôoo, menino lindo 😍😍😍😍😍 - O kuvasz na antiguidade fazia a guarda de reis príncipes e nobres, como nós conta a história. Por defenderem tão bem as propriedades ou residências que guardavam, acabaram sendo os primeiros a serem exterminados durante a guerra. Pagando com a própria vida , por sua lealdade. São cães alegres,principalmente filhotes, mas adultos são bem tranquilos e afetuosos com a família. Sociabilização e limites desde cedo são importante. - Saber mais: www.kuvaszprince.com.br WhatsApp:(31)99277.7209 Filhotes e reservas proxima ninhada #kuvasz #caesdeguarda #caesdeguarda #kuvasz #kuvaszprince #boanoite #fazenda #haras #mangalarga #agro #rural #vidaseguranocampo #protetor #seguranca #globorural #insta #sampa #vitoria #es #mg #errejota #riodejaneiro #bh #saopaulo #doglovers #instadogs #instapets #photopet #globorural #globoreporter

A post shared by Canil Kuvasz Prince (@canilkuvaszprince) on

Seveda so to le pasme, ki smo jih najpogosteje našli na lestvicah, zvestoba pa je del vsakega psa. Močnejša kot je vez med človekom in kosmatincem, globlja je ljubezen, zaupanje in zvestoba.

Pokopališče Ganljivo Vizita za živali Umrl najzvestejši kuža na svetu Daisy Vizita za živali To je kuža z najprikupnejšim pogledom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.