Vizita za živali
1235 ogledov

V belgijskem živalskem vrtu serijski pogini živali

Slonček EPA
V belgijskem živalskem vrta Planckendael v bližini Bruslja se je v preteklih tednih zvrstilo več poginov živali.

Zadnji je pred dnevi poginil 11-mesečni slonji mladič Tarzen. Pred tem sta v živalskem vrtu poginili še Tarzanova mama, njegova teta, poleg treh slonov pa je poginil tudi levinja, je poročal Le Soir.  

Tarzen se je rodil prezgodaj, le nekaj tednov po njegovem rojstvu pa je zaradi odpovedi ledvic poginila tudi Tarzenova mama Phyo Phyo. Po besedah vodstva živalskega vrta, zaradi tega Tarzen ni dobil dovolj hranil - "verjetno že pred rojstvom." Slon je ob smrti, ko je dopolnil 11 tednov, tehtal 107 kilogramov. Za primerjavo: sloni ob rojstvu tehtajo približno 90 kilogramov.  

"Z vso močjo in voljo so skrbniki poskušali izboljšati njegovo stanje 24 ur na dan. Ko se je rodil, je bil zelo šibek in od matere ni mogel dobiti dovolj mleka," so sporočili iz živalskega vrta. Slona so hranili po flaški, počasi pa mu je začela naraščati tudi telesna teža. A to ni bilo dovolj. Tarzen je pred dnevi poginil. Poskušali so ga oživljati, a se mali slon ni več prebudil.  

Nad živalski vrt so se v zadnjem času zgrnili črni oblaki. Pred dobrim mesecem je poginila tudi levinja. Ta je pobegnila iz svoje ograde, zaradi česar so jo ustrelili.

Komentarjev 3
  • MaloNor 08:19 01.julij 2018.

    Že res, da žival pogine, če je ustreljena. Vendar ustreljena levinja ne sodi pod zgornji naslov.

  • Lovebites 20:02 30.junij 2018.

    Ubozcki.Naj pocivajo v nebesih.