Vizita za živali
221 ogledov

V prihodnjih mesecih ga čakata usposabljanje in preverjanje

Kobilarna Lipica
Vsestransko uporabni in zelo učinkoviti...

Kobilarna Lipica je danes policiji podarila petletnega lipicanca. Gre za že petega konja iz lipiške kobilarne, ki se je v zadnjih letih pridružil konjeniškim enotam policije.

Trenutno opravljajo štirje lipicanci naloge na Postaji konjeniške policije Ljubljana, dva pa na Policijski postaji vodnikov službenih psov in konjenikov v Mariboru.

Beli lipicanec osnovno je ujahan, odlikujejo pa ga zanesljivost, dober temperament in miren značaj, ki so vsekakor potrebni za zahtevno delo v vrstah Policije. "Beli 735 Siglavy Allegra XLVI se je pridružil enoti Postaji konjeniške policije Ljubljana, kjer že službuje 12 konj, od tega tudi štirje lipicanci iz Lipice. V prihodnjih mesecih ga čakata usposabljanje in preizkušanje, nato pa bo vključen v vse operativne, promocijske in protokolarne naloge Policije," so sporočili iz Lipice.

 | Avtor: Kobilarna Lipica Kobilarna Lipica
Dodajajo, da se ti konji v policiji vedno dobro izkažejo, saj je njihova odlika vsestranska uporabnost. Sicer najpogostje pomagajo pri vzdrževanju javnega reda in miru, zelo učinkoviti pa so tudi pri iskanju oseb, pregledovanju težko dostopnih in težko prehodnih terenov ter pri nadzoru mestnih parkov. Policija jih uporablja tudi za namene promocije in v protokolarne namene, saj ob obiskih tujih predstavnikov pustijo še posebej dober vtis o Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.