Vizita za živali
3915 ogledov

Zaradi številnih kršitev poostren nadzor

pes povodec
Globa za psa, ki ni na vrvici, 200 evrov.

Mariborski redarji bodo prihodnji teden v Mestnem parku izvajali poostren nadzor nad sprehajalci psov in morebitnimi kršitelji na kolesih. Za akcijo so se odločili zaradi številnih kršitev določil v mariborskem Mestnem parku.

Veliki švicarski planšarski pes | Avtor: Neca Jerkovič Neca Jerkovič

Od 16. do 18. julija bo potekal nadzor nad skrbniki psov, ki morajo na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Globa kršitve tega določila je 200 evrov. Prav tako je prepovedano voditi pse na območju javnih otroških igrišč, razen če se vodi službene pse ali pse, ki pomagajo invalidnim osebam. Globa za kršitev tega določila je 62,59 evrov.

Prepovedano je tudi prosto gibanje psov in puščanje njihovih iztrebkov na območjih javnih zelenih površin. Globa zaradi psa, ki ni na vrvici, ali nepobranega iztrebka, je prav tako 62,59 evrov.

kolesar čelada | Avtor: Profimedias Profimedias

Mestni redarji bodo pa prav tako preverjali tudi morebitne kršitelje na kolesih, saj je vožnja s kolesom po neoznačenih poteh prepovedana. Kolesarji smejo voziti le po površinah, ki so namenjene njim. Te površine so ceste, kolesarske steze,kolesarske poti, pešpoti ali kolesarski pasovi. Po drugih površinah ne sme voziti.

Vozniki morajo namreč voziti po cesti ali delu ceste, ki je namenjen prometu tiste vrste vozil, katerega vozijo. Tako je globa za kolesarjenje po parku 40 evrov.

 

Komentarjev 6
  • romy 22:50 13.julij 2018.

    To so smešne kazni,treba jih je močno povišat da bo red,ne se zezat

  • Avatar Irmkionna
    Irmkionna 22:31 13.julij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

  • Avatar Leon
    Leon 20:29 13.julij 2018.

    Mestni redarji bodo pa prav tako preverjali tudi morebitne kršitelje na kolesih, saj je vožnja s kolesom po neoznačenih poteh prepovedana. Kolesarji smejo voziti le po površinah, ki so namenjene njim. Te površine so ceste, kolesarske steze,kolesarske poti, pešpoti ali ...prikaži več kolesarski pasovi. Po drugih površinah ne sme voziti.To rej PEŠ CONA NI KOLESARSKA STEZA in tam je prepovedana vožnja s kolesi ! Kdaj boste naredili red ?