Slovenija
63025 ogledov

Srednjeročna napoved: Konec meseca vremenski preobrat!

Aprilsko vreme
Kakšno vreme nas čaka do konca meseca?

"Polarni vrtinec se bo ob koncu aprila poslovil. Nad Arktiko bo zavladal 'anticiklon', ki prinaša šibkejšo cirkulacijo. S tem bo konec izrazitih polarnih vdorov iznad Arktike," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno napoved.

Polarni vrtinec se bo ob koncu aprila poslovil. To je lepo videti na gfs karti na višini 10hPa. Nad Arktiko bo zavladal ...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Petek, 16. april 2021

Agencija za okolje za danes ponoči napoveduje pretežno jasno vreme, proti jutru se bo na vzhodu pooblačilo. "Na Primorskem bo zjutraj začela pihati šibka burja," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem okoli štiri stopinje Celzija."

V soboto bo na vzhodu pretežno oblačno. Dopoldne se bo pooblačilo tudi drugod, le na Primorskem bo ostalo dokaj sončno. Tam bo pihala šibka burja, drugod bo čez dan zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno. Na Primorskem bo večinoma suho, drugod bo občasno rahlo deževalo. Več dežja bo v južni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo pihal severni do vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V ponedeljek bo povsod občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri nadmorske višine. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe.

vreme dež nevihta ploha | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nad severno, zahodno in srednjo Evropo ter nad Balkanom je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah se nad našimi kraji ob šibkih vetrovih zadržuje razmeroma hladen zrak."

Od 20. do 25. aprila

V ponedeljek in torek bomo na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo nato umaknilo proti vzhodu. A v naslednjih dneh bomo na robu vremenskih procesov, za katere se ne da točno napovedati, kolikšen vpliv bodo imeli na vreme pri nas. Postopno bo v spodnjih plasteh ozračja dotekal toplejši zrak.

 | Avtor:

V torek in sredo bo več sončnega vremena, a se bodo pojavljale popoldanske plohe. "V drugi polovici tedna bo predvidoma spremenljivo vreme predvsem s popoldanskimi krajevnimi plohami," še napovedujejo pri Arsu. "Popoldanske temperature bodo od torka naprej okoli 15, ob koncu tedna pa že blizu 20 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.