49 ogledov

Zakaj ji zamolčati prevaro?

Bo še kdaj isto? Žurnal24 main
Za vse, ki omahujete, ali ji priznati prevaro ali ne, in lahko živite z enkratnim skokom čez plot, ki vam ''ničesar ni pomenil''. Sicer pa že sami veste, kako resna je stvar.

Bil je seks za eno noč. Napili ste se (vedeli ste, kam to vodi) in zdaj vam je žal. Muči vas občutek krivde, želite se izpovedati in prositi odpuščanja. Menite, da iskrenost tudi nekaj šteje. Odvisno od namena, bi rekli. Je to najboljša ideja? Morda boste ob razmerje zaradi avanture, ki jo obžalujete, morda vam bo oprostila, a nikoli več ne bo isto. Če ne gre za vpogled v odnos in se ne kanite soočiti z razlogi, ki so pripeljali med tuje rjuhe, ter vas muči le vest, je razkritje precej sebično.

Še nekaj razlogov, zaradi katerih razmislite o molku:

Avantura vam ni ničesar pomenila
Srečala sta se na poslovni poti, nekaj popila, iskrilo se je in žal bi vam bilo, če ne bi poskusili. Ampak ne toliko, da vam zjutraj ne bi bilo še bolj. Storjeno je storjeno. Zavedeli ste se, da se v kaj podobnega ne boste več spuščali, in tega, koliko vam razmerje pravzaprav pomeni. Če ga želite nadaljevati brez stranpoti, zakaj bi ga obremenjevali s preteklostjo?

Vaša partnerica tega ne želi vedeti
Čeprav ženske mislijo, da vam ni treba imeti skrivnosti, in prisegajo na iskrenost v vsakršnih trenutkih, tudi takšnih, je tokrat to treba preslišati. Ženske se ne zavedajo, kaj jih čaka, če moški postanejo brutalno iskreni. Če ji razkrijete svoje najtemačnejše skrivnosti, kamor zagotovo spada tudi prevara, se bodo morda spremenili njeni občutki do vas. Dokaj razumljivo. V tem primeru je bolje, da gre naprej skozi življenje v blaženi nevednosti.

Morda vas bo pustila
Eden od možnih scenarijev. Poslušala vas bo, šokirana, besna, razočarana, prizadeta, obupana, svet se ji bo podiral. Tisti trenutek se ji bo zdelo nemogoče, da bi še kdaj zajtrkovala z vami, kaj šele, da bi z vami delila sanje in posteljo. Človek v afektu marsikaj stori. Morda pa niti ne bo afekt. S seboj bo vzela vse svoje in seveda tudi vse skupne stvari. Za njene prijateljice in marsikaterega skupnega prijatelja boste grešni kozel, ki meketa, kako mu je hudo, ker je naskočil drugo. Življenje s krivdo se ne zdi več tako obupno.

Ker vam je veliko do nje
Obstaja dober razlog, da ste jo izbrali za partnerico. Vsaj nekoč je zagotovo obstajal. Čeprav drži, da to kažete na malce čuden način. Veste pa, da jo imate radi. Če ne bi bilo tako, bi se enonočna avantura prelevila v kaj več. Če ne bi bilo tako, tudi ne bi čutili tolikšne krivde. Odkupite se tako, da boste poskušali postati boljši partner. Takšen, ki težave v odnosu rešuje skupaj z drago osebo in ne s tujcem.

Zaradi večnih očitkov
Priznali ste in po nekaj mesecih njenega kujanja in vašega klečeplazenja vam je nekako oprostila. Vsaj na "formalni" ravni. V podzavesti pa vre marsikaj. So ljudje, ki znajo resnično oprostiti, in so ljudje, ki pretekle grehe izrabljajo za očitke in jih neprestano mečejo pod nos. Kesanje je lahko iskreno, milost navidezna. Presodite.

Ker priznavate iz sebičnih razlogov
Vaše priznanje koristi samo vam. Zdrdrali boste tisto, kar vas muči, njo pa pustili, da se sooči z občutji izdaje, ki jo preplavljajo in v katerih lahko utone. Ali pa tudi oba. Naredili ste napako, zdaj pa po moško živite s tem, kar ste zagrešili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.