Zdravje
37679 ogledov

26-letna mama dojenčka umrla zaradi covida-19

Covid-19 Epa
Pred tremi meseci je rodila hčerko, nato zbolela za covidom-19 in umrla. Želela zaščititi babico.

V Srbiji odmeva primer komaj 26-let stare ženske iz Beograda, ki je pred tremi meseci rodila hčerko. Za posledicami covida-19 je pred dvema dnevoma umrla, pred tem se je močno borila za svoje življenje, je za srbske medije potrdil dr. Ivo Udovičić iz covid bolnišnice Karaburma v Srbiji. 

Njen mož, Kosta D., ravno tako star 26 let, je za srbski Kurir povedal, da je virus v družino najverjetneje prinesel on, 26. septembra je test pokazal, da je pozitiven. Želel se je odmakniti od svoje žene in njune komaj trimesečne hčerke, in oditi v Čačak, od koder je njegova družina. 

Žena Jelena mu je to odsvetovala, češ, da v tamkajšnji družinski hiši živi tudi 80-letna babica, ki bi jo s svojo boleznijo lahko močno ogrozil. Sama je odšla v covid ambulanto, kjer so ji povedali, da je dobro, da naj pije vitamine, ne pa tudi antibiotikov. 26-letnica se je kljub temu odločila preventivno poseči po antibiotiku, pove njen mož, in doda, da je sčasoma začela kašljati in težko dihati. Vrnila se je v covid ambulanto, kjer so jo dve uri priklopili na kisik, nato pa zopet spustili domov. Priporočili so ji, da naj opravi laboratorijske teste. 

Mož je za Kurir povedal, da je vzela paracetamol, spala in da se je zdelo, da je vse v redu. Naslednjega dne je zopet odšla v covid ambulanto, kjer so jo spet priklopili na kisik. Stanje se ji je poslabšalo, odločili so se, da jo zadržijo v bolnišnici. To je bilo v torek, 5. oktobra. Po telefonu se je pogovorila z možem, ki mu je povedala za odločitev zdravnikov. To je bil njun zadnji pogovor. Kmalu so jo priklopili na respirator. Pri 26-letnici se je razvilo močno vnetje pljuč, zdravniki ji niso mogli pomagati. 

Novopečena mama ni bila cepljena, njen mož ravno tako ne. Povedal je, da so ženi cepljenje zdravniki v nosečnosti odsvetovali, ravno tako po porodu, sam pa da ne ve, zakaj se ni cepil. Danes je pokopal svojo ženo, v skrbi za dojenčka mu bodo pomagali sorodniki.

Covid-19 Covid-19 Slovenija V nedeljo je umrl 35-letnik, ki ni bil cepljen. Bi smrt lahko preprečili? Cepljenje v Sloveniji Slovenija Slovenija Starostna meja za poživitveni odmerek se niža

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • Avatar jate
    jate 05:55 13.oktober 2021.

    pravilno jo niso zdravili ,samo to je krivo...zdaj se pa ven vlečejo

  • bobubob 19:58 12.oktober 2021.

    Dali so jo na respirator in ji dodali še Remdesivir. Karta za onostranstvo. Z Ivermectinom bi imela statistično vsaj 70% možnosti preživetja. Žal za one 'cepljene' prihajajo novi sevi in trenutek resnice za marsikoga od njih. Ker so verjeli stroki ...prikaži veči častilcev ravne Zemlje.

  • rd2dmk2 18:34 12.oktober 2021.

    glejte tukaj so protiepilci označeni kot FB doktorji.. ta oseba pa je sama na svojo pobudo začela jemat antibiotik. mislim da vsi vemo da se antibiotike ne jemljejo kot Bronhi bonboni ( lakše se diše ), pa čeprav bi morda ...prikaži veča bi bilo bolj smiselno jest te bonbone. mislim da se zdaj že ve da antibiotiki niso namenjeni virusom ampak bakterijam in da proti covidu jih nima smisla jemat. si pa lahko z njimi priskrbiš veliko štalo, ker lahko si alergičen nanje, kaj pa sledi potem ..