Zdravje > Aktualno
1001 ogledov

Arso svetuje: Zapustite urbana središča

vročina Saša Despot
Zadržujte se v zelenem okolju, kjer je precej lažje prenašati toplotno obremenitev oziroma so temperature nižje. Sicer se držimo navodil, ki jih svetujejo strokovnjaki.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo na veliko toplotno obremenitev sredi dneva, predvsem po nižinah v notranjosti Slovenije in v Beli krajini. Vročina bo vztrajala do ponedeljka ali morda torka, je povedal dežurni prognostik Uroš Strajnar.

Ljudem svetuje, naj se sredi dneva izogibajo večjim naporom na prostem in se zadržujejo zunaj urbanih središč.

Preberite še: Strokovnjaki opozarjajo na težave, ki jih prinaša vročina, zato se držimo navodil                                               Do ponedeljka velja oranžni alarm

 

Zapustite mesta

V vročini je pomembno uživati dovolj tekočine in lahko hrano, težja opravila naj ljudje opravijo zjutraj ali zvečer, prostore pa je treba zračiti ponoči in zjutraj. Strajnar svetuje tudi zadrževanje zunaj urbanih središč, ker je v zelenem okolju precej lažje prenašati toplotno obremenitev oziroma so temperature nižje.

Danes bo sicer po podatkih agencije za okolje sončno z občasno povečano oblačnostjo. Kakšna popoldanska nevihta bo verjetnejša predvsem v hribovitem svetu. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 stopinj Celzija, jutri pa še bolj vroče, do 35 stopinj Celzija. Vročina se bo nadaljevala še prihodnji teden. 

 

dezurni@zurnal24.

Komentarjev 4
  • kapibara 19:56 11.julij 2017.

    - Zvečer se bo noč spustila do nižin in preklrila cerlo državo :-)

  • smejka 19:56 11.julij 2017.

    Ima vsakdo možnost zapustiti betonsko džunglo?

  • mph 19:56 11.julij 2017.

    Super čas za dopust, ta pa v tem času ne pride v poštev za vlomilce, ki imajo ravno v tem času največ garanja. :-)