Zdravje > Aktualno
45 ogledov

Brat je gej

žalost Žurnal24 main
Bralka na brata ne gleda več isto, odkar ji je povedal, da je gej.

Odkar mi je brat povedal, da je gej, da je njegov prijatelj tudi gej, nanj sploh ne morem več gledat enako. Pa bi rada. Kaj naj naredim? Pogosto le zaradi tega jočem, pa mi je povedal že pred pol leta. 

Odgovarja svetovalec pri Legebitri Bojan Cigan.

To, da vam je brat povedal, da sta on in njegov prijatelj istospolno usmerjena, lahko razumete kot to, da vam zaupa in da ste pomembna oseba v njegovem življenju. Tako kot je bilo verjetno tudi pri vašem bratu proces to, da je sam pri sebi ozavestil svojo istospolno usmerjenost in jo potem delil z vami in morda še kom, tudi sami potrebujete čas, da ozavestite in sprejmete njegovo razkritje.

V vašem vprašanju ste jasno zapisali, da bi radi na brata gledali enako kot prej, kar nakazuje na vašo željo in voljo po rešitvi situacije. Morda vam bodo v pomoč naslednja vprašanja za razmislek. Kaj se je spremenilo s tem, ko vam je brat povedal za svojo in prijateljevo istospolno usmerjenost? Zakaj nanj ne morete več gledati enako, kot prej? Je morda kaj, kar težko razumete, si česa ne znate razložiti? Kaj čutite glede nastale situacije? Je vajin odnos enak, kot prej? Če ni, kako se je spremenilo?

Predvsem je pomembno to, da ugotovite, kaj je tisto, o čemer bi potrebovali morda dodatne informacije, o čem in če sploh bi se npr. radi pogovorili z »nevtralno« osebo glede nastale situacije, kaj čutite … Morda bi vam pomagalo, da se bolje informirate o spolni usmerjenosti ali se morda o tem, s kom tudi osebno pogovorite.

Kot sem že na začetku zapisal, pa je pomembno predvsem to, da se zavedate, da je sprejemanje istospolne usmerjenosti, tako lastne kot istospolne usmerjenosti bližnjega ali bližnje, lahko proces, ki traja nekaj časa. Najpomembnejše pa je to, da si ga želite ugodno razrešiti, kar je razvodno iz vašega razvidno.

Če imate dodatna vprašanja ali bi se radi, s katerim izmed naših sodelavcev ali sodelavk pogovorili prek telefona ali v živo, smo dosegljivi na telefonski številki 01 430 51 44 ali na elektronskem naslovu legebitra@siol.net. 

Komentarjev 1
  • Ferluci 14:33 03.februar 2015.

    Če mu bo sestra poiskala kakšno dobro mačko, ne bo več gej. Vsaj poizkusi naj.