Zdravje > Aktualno
587 ogledov

Celovec: Zaradi ošpic ohromljen promet

Ošpice
V zadnjem tednu so na avstrijskem Koroškem poročali še o dveh sumih ošpic

Javni prevoz v Celovcu so ohromile ošpice. Ker je za to boleznijo zbolel eden od voznikov mestnega avtobusa, danes začasno ni vozil noben avtobus. Mestni promet so v prestolnici avstrijske Koroške znova delno vzpostavili popoldne, potem ko so razkužili vse avtobuse in preverili precepljenost voznikov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zbolel šofer

Avtobusno podjetje KMG se je za ustavitev mestnega prometa odločilo, ko se je izvedelo, da so pri enem od voznikov mestnega avtobusa 3. aprila potrdili, da je zbolel za ošpicami.

Po podatkih avstrijske agencije za prehransko varnost so v Avstriji letos do 3. aprila zabeležili že 60 primerov ošpic, medtem ko jih je bilo lani v celem letu 77.

Nato so pri vseh voznikih preverili, ali so cepljeni, vse avtobuse pa razkužili in globinsko očistili. Mestni promet so znova delno vzpostavili po 16. uri, po napovedih pa bo v celoti znova stekel v četrtek.

V zadnjem tednu so na avstrijskem Koroškem poročali še o dveh sumih ošpic. Po navedbah pristojnih zdravstvenih oblasti avstrijske Koroške so bolezen potrdili pri eni od trgovk iz Borovelj, ki je v času, ko je bila kužna, delala v trgovini. Sum ošpic pri štiriletnem otroku iz Celovca pa še preverjajo.

Zdravstvene oblasti na avstrijskem Koroškem so prebivalce, ki še niso cepljeni, pozvale, naj to storijo. Tistim, ki sumijo, da so se že okužili, pa svetujejo, naj ostanejo doma in o sumu po telefonu obvestijo svojega zdravnika.

Izredne razmere v New Yorku

V New Yorku pa  v torek zaradi obsežnega izbruha ošpic razglasili izredne razmere za določene predele Brooklyna ter uvedli obvezno cepljenje za tamkajšnje prebivalce. Na območju mesta sicer živijo številni ljudje, ki iz verskih razlogov nasprotujejo cepljenju.

Cepljenje proti meningokoku Ostro Zdravje Denarna kazen za necepljene
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.