Zdravje > Aktualno
238 ogledov

Deset receptov za srečo

Zdrava mera samozavesti bo otroku že zgodaj prišla zelo prav. (Foto: Shutterstoc Žurnal24 main
Objavljamo rezultate raziskave, katere aktivnosti nas najbolj osrečujejo.

Vi sami morate poskrbeti, da bo čim več dni polnih sreče, saj je od vašega počutja odvisno tudi zdravje. Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon je ob razglasitvi prvega Mednarodnega dneva sreče leta 2013 dejal: “Sreča je podlaga človeških želja.”

Kaj pa lahko storimo, da bomo srečnejši? Trgovci nas prepričujejo, da bomo srečni z nakupi in potrošnjo. V medijih vidimo “popolne” modele in druge zvezde, ki nas prepričujejo, da bomo srečni le, če bomo lepi in slavni. Politiki pa nas prepričujejo, da ni nič pomembnejše od gospodarske rasti. Kaj pa nas v resnici osrečuje? Kaj kaže zadnja raziskava?

Dajemo drugim 

Na spletni strani namenjeni današnjemu svetovnemu dnevu dayofhappiness.net so našteli deset stvari, ki nas sodeč po raziskavi resnično osrečujejo. Najbolj nas osrečuje to, da lahko dajemo, da naredimo nekaj pozitivnega za sočloveka in ga s tem osrečimo. Pomembne so tudi povezave in druženje z drugimi ljudmi,ter gibanje in skrb za naše telo. Za našo srečo je pomembna tudi hvaležnost, ki jo čutimo do okolice.

 

Osrečujejo nas cilji, h katerim stremimo, ter zmožnost, da se poberemo in pozdravimo. Osrečuje nas pozitiven odnos do stvari, da se sprejemamo takšne kot smo in da osmislimo naše življenje s tem, da se čutimo del nečesa večjega. V Organizaciji združenih narodov sicer opozarjajo, da je osamljenost ljudi izjemno nevarna za zdravje. Po njihovi oceni je osamljenost bolj nevarna od kajenja, in celo dvakrat nevarnejša od debelosti. Zato pozivajo čisto vsakega posameznika, da komunicira z drugimi in zanje naredi nekaj dobrega. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.