Zdravje > Aktualno
713 ogledov

V spomin zdravniku, ki je postal žrtev pacienta

streljanje Izola bolnišnica Dare Čekeliš
V izolski bolnišnici bodo odprli galerijo v spomin na lani umrlega zdravnika

V Splošni bolnišnici Izola se danes  spomnjajo tragičnega dogodka avgusta lani, v katerem sta življenje izgubila zdravnik Luis Guillermo Martinez Bustamante in policist Ivo Žnidarčič.  V prvem nadstropju bolnišnice bodo tako odprli galerijo, ki bo nosila ime pokojnega urologa.

V prostore izolske bolnišnice je 22. avgusta lani vstopil 70-letni Darko Gregorič ter po krajšem pogovoru s svojim zdravnikom, 36-letnim Luisom Guillermom Martinezom Bustamantejem začel strelski pohod. Streljanje v izolski bolnišnici Slovenija Tako se je odvijala drama v Izoli

Ubil je zdravnika ter 43-letnega prometnega policista Iva Žnidarčiča, hudo je ranil tudi njegovega policijskega kolega Ljuba Krajnca. Malo za tem si je s pištolo ubitega policista pred bolnišnico sodil še sam.

Pretreseni kolegi ubitega v izolski splošni bolnišnici so takrat poudarjali, da imajo v Sloveniji pacienti pravice in nobenih dolžnosti. Zdravstveno osebje, predvsem na urgencah, je vse pogosteje žrtev predvsem verbalnega nasilja. streljanje Izola 70-letni napadalec Slovenija 70-letnik svojega zdravnika urologa iskal že dan prej Hitro po dogodku smo na našem portalu objavili tudi to, da je zdravnik Jurij Avramovič Gregorič na svojem Facebook profilu objavil peticijo za preimenovanje bolnišnice po tragično preminulem zdravniku:" Precej sem razmišljal, da ta dogodek nikakor ne sme v splošni slovenski javnosti oditi v pozabo (v naših vrstah ne bo, nikoli, nikoli), zato menim, da bi kolegu Guillermu v spomin in celotni javnosti kot opomin, da se takih ljudi ne sme pozabiti, začeli podpisovati peticijo za preimenovanje zavoda Splošna bolnišnica Izola v Splošna bolnišnica Guillerma Martineza Izola," je zapisal. "Če ima lahko SB Nova gorica ime po zdravniku, ima lahko tudi naša ime po velikem zdravniku in človeku, ki se je njej predal in v njej žalostno izgubil lastno življenje."   streljanje Izola bolnišnica Slovenija Najdba na domu morilca iz izolske bolnišnice

 
Komentarjev 1
  • JONIJONI 17:00 14.september 2017.

    Lepo ,da se odpre galerijo v spomin na nekoga, ki je umrl na tak način. Lepo bi bilo tudi, če bi v vsaki bolnici odprli dve galeriji. Eno v spomin vseh tistih, ki so umrli, zaradi malomarnosti in napak vseh ...prikaži več zdravstvenih delavcev. In drugo v spomin vseh, ki so umrli zaradi predolgih čakalnih vrst.