Zdravje > Aktualno
19020 ogledov

Ganljivo sporočilo pacienta: "Razmislite, preden naredite kaj takšnega!"

Covid-19: UKC Maribor UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor
"Jaz osebno vas nikoli in nikdar ne bom pozabil. Če se kdaj srečamo izven bolnišnice, vas z veseljem povabim na kavico, tortico, kosilo," je v ganljivi zahvali bolnišničnemu osebju UKC Maribor zapisal hvaležni pacient.

"Drage sestre, brati nevrološkega oddelka, hvala vam iz srca in duše za vso podporo, ko se boriš, kadar je res hudo," je v ganljivem zapisu, ki je zaokrožil po družbenem omrežju zapisal Živko Mally.  Kot bivši pacient se je požrtvovalnemu zdravstvenemu osebju zahvalil tudi za "prijaznost, pozitivne besede, besede zmoreš, ni predaje... "

Mally, pravi, da ne bo nikoli pozabil, kaj vse so v času njegovega bivanja v bolnišnici storili zanj, ter da jim tega nikoli ne bo mogel povrniti. Kot je zapisal; "bom pa se potrudil povedati, da ste prečudovite, da sijete od lepote na takšen ali drugačni način..."

"Videl sem na lastne oči, kako vas prosijo; sestra, brat previte me, sem pokakan, polulan, imam prehude bolečine, dajte mi nekaj, da mi jih olajšate," zapiše avtor, ki doda, da kljub pogostemu zmerjanju, medicinske sestre, brati..., ustrežejo vsem.

Za zahvalo jih zmerjate...

Previjajo, umivajo, preoblečejo, dajo protibolečinsko infuzijo, injekcijo, tabletko. Če ste žejni, vam dajo piti, če ste lačni, vas nahranijo, ker sami niste zmožni...."Za zahvalo, ko pridete malce k sebi, pa jih zmerjate z žaljivkami, jim pljunete hrano, v obraz , fizično obračunavate z njimi." 

Premislite, preden naredite kaj takšnega

Po njegovih besedah, so so prav ti ljudje zaslužni, "da boste iz bolnišnice lahko na nogah odšli domov, na rehabilitacijo, zaživeli novo življenje, ker še ni vaš čas, da odidete na drugo stran... Pomislite, če bi vas pustile pokakane, polunane, žejne, lačne, v bolečinah, umazane. Bi vam ostrezalo? Sigurno ne, zato premislite, preden kaj takšnega naredite."

"Jaz osebno vas nikoli in nikdar ne bom pozabil. Če se kdaj srečamo izven bolnišnice, vas z veseljem povabim na kavico, tortico, kosilo ...«

Pod ganljiv zapis, ki je zaokrožil po družbenem omrežju Facebook, je avtor priložil fotografijo in končal z besedami. "Če lahko delite objavo v čim večjem številu, da nam ni vseeno za naše sestre, brate, fizioterapevtke kakor doktorjev."

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 2
  • Skipi 11:08 13.avgust 2020.

    Da ga malo prizemljim, ne ne ustržejo vsem, nepokretni so posrani tudi cele dneve ker ih ne preoblečejo, imajo preležanine ker jih e premikajo, gnijejo jim zobje ker po cel teden nimajo umitih zob, ki si jih sami ne morejo, ...prikaži več nekateri jokajo od bolečin ker je zdravnik na kavici s kolegom pa ne more tablete predpisat.....to je bolj realnost. Sicer pa so plačani za to da skrbijo za paciente, velina premalo ampak to ni stvar bolnikov.

  • Božidar Dinič 11:08 13.avgust 2020.

    TI SI PA PRAV ČAS SE OGLASIL ,IN V ZNAK PODPORE ,ODPRI SVOJ KONTO JEVTIČ