Zdravje > Aktualno
128 ogledov

Kolesarji, pridružite se akciji, v kateri sodeluje ves svet

Profiemdia
Prekolesarili bi 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.
"Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabimo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj," pozivajo organizatorji akcije Prekolesarimo svet. Sveča Slovenija Vsakih dvajset ur eden ...

Mednarodni dogodek, ki se mu Slovenija pridružuje četrto leto zapored, se začenja z današnjim dnem in bo trajala mesec dni, do 10. septembra, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora.

Letošnje geslo je Vzemi si trenutek, reši življenje, poudarja pomen skupnosti in pozornosti do bližnjega, sporočajo Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA: "Z akcijo, v kateri se simbolično poveže ves svet, nam pomagate razširjati zavedanje, da samomore lahko preprečujemo," so zapisali.

Cilj akcije je uresničiti izzviv,  da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.

Tako dobite potrdilo o udeležbi

Za prepoznavnost akcije so za udeležence pripravili tudi etikete  z uradnim znakom akcije ter potrdilo o sodelovanju. Etiketo lahko natisnete ter ga pripnete na oblačila ali kolo.Dostopen je tukaj.

Da bi vam po končanem kolesarjenju lahko poslali potrdilo o udeležbi, vas prosijoo, da po končanem kolesarjenju izpolnite enostaven spletni obrazec z vašimi podatki in številom prekolesarjenih kilometrov. Na ta način bodo ob koncu zbrali skupno število kilometrov, ki jih bodo vsi udeleženci prekolesarili v Sloveniji. Seštevek boodo posredovali tudi Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora, kjer bodo zbirali informacije o skupnem številu prekolesarjenih kilometrov po vsem svetu.

 

Komentarjev 1
Sorodne novice