Zdravje > Aktualno
56 ogledov

Ministrica dobila posebno priznanje

Milojka Kolar Celarc Ministrstvo za zdravje
Svetovna zdravstvena organizacija je ministrici za zdravje podelila medaljo za zasluge na področju zmanjševanja posledic rabe tobaka.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je ob Svetovnem dnevu brez tobaka prejela prejela posebno priznanje - medaljo Svetovne zdravstvene organizacije.

PREBERITE ŠE:

Priznanje za zasluge na področju zmanjševanja posledic rabe tobaka so ji podelili na posvetu z naslovom Tobak - grožnja razvoju, ki ga je ob svetovnem dnevu brez tobaka pripravi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). 

Marca je v Sloveniji začel veljati nov zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki je uvedel strožje ukrepe pri uporabi tobaka, licence oz. dovoljenje za prodajo tobačnih izdelkov in prepovedal oglaševanje tobaka.

Po sprejetju zakona je predpisana tudi enotna embalaža za tobačne izdelke, s slikovnimi in tekstovnimi opozorili pred posledicami kajenja. 

Prepovedal je tudi prodajo cigaret in tobaka za zvijanje z aromo ali z dodatki, kot so vitamini, kofein ali tavrin, vsakršno doniranje ali sponzoriranje, ki bi lahko imelo namen posrednega ali neposrednega oglaševanja ter prodajo sladkarij, prigrizkov, igrač ali drugih predmetov v obliki tobačnih izdelkov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • smejka 17:29 30.maj 2017.

    Same budalščine....ministrica si zasluži, da se ji na čevelj da.In to nimanobene veze s kajenjem, da ne bo koga to zmotilo.

  • kapibara 13:16 30.maj 2017.

    Se strinjam s teboj...lahko pa bi namesto ...imajo denar za porabit.. - napisal: morajo porabitKajti njim pa res ne pade na pamet da ga nujno Ni potrebno porabit za plastificiran papir, kajti z njim si še riti ne ...prikaži več moreš obrisat- bi bil še bolj usran

  • moder 13:05 30.maj 2017.

    samo še hrabrega korenjaka je treba najti, ki se ji bo žrtvoval...