Zdravje > Aktualno
173 ogledov

Na Kickstarterju: S to pogruntavščino je navdušil tuje medije

T- Holder Kickstarter
Na platformi množičnega financiranja Kickstarter veliko slovenskih produktov išče podporo, Nik Vene je med tistimi, ki je že hitro presegel svoj cilj.

Na platformi množičnega financiranja Kickstarter išče podporo veliko mladih slovenskih podjetnikov, med njimi je tudi 21- letni Nik Vene, ki mu gre vse po načrtih.

O mladeniču s podjetjem v Škofji Loki so se razpisali tuji mediji, na primer britanski Daily Mail, kjer so izdelku za moške, ki spominja na naramnice ali pa podvezice, njegova naloga pa je srajco zadržati za hlačami, namenili veliko pozornosti.

S-Holder ima nastavljive stranske trakove primerne za srajce različnih dolžin, dobil pa je tudi nove, barvne sponke, piše v predstavitvi slovenskega produkta, ki je v 18-tih dneh zbral že 62 tisoč dolarjev zagonskega denarja, predvideli so jih pet tisoč ali 4. 650 evrov. 

Kampanjo na Kickstarterju si lahko ogledate TUKAJ.

"Ideja je prišla iz vsakdanjega življenja, ko mi je šlo na živce, da mi je srajca neprestano uhajala iz hlač, ni bila lepo napeta. Obstajale so variacje, ko gre le za elastiko, ki ima na vsaki strani eno klipsno, katera je pripeta na nogavico in na srajco. Ta oblika produkta meni ni bila všeč, zato sem se odločil ustvariti nekaj novega, svojega,"  je za Žurnal24 dejal Nik Vene.

Že pri rosnih devetnajstih

Ideja za prvi izdelek je nastala konec leta 2014, pri njegovih devetnajstih letih torej. Pravi bum pa je ta izdelek za sodobnega moškega doživel v začetku leta 2016, ko so na prvi Kickstarter kampaniji s T-Holderjem zbrali 58 tisoč dolarjev in nekaj več kot 1700 naročil. "Od takrat naprej iz meseca v mesec rastemo in višamo prodajo," se lahko pohvali Nik. 

Zanimivo je to, da so v enem samem letu po prvi kampanji prodali že več kot pet tisoč T-Holderjev, v 18 dneh odkar je zaživela druga, pa več kot 1400 S-Holderjev. Cena prvega je 35 dolarjev (32 evrov), druga pa 38 dolarjev ali 35 evrov. "Kupci so predvsem iz ZDA, manjši delež pa predstavlja tudi Evropa in preostali svet," pojasnjuje študent ekonomije, ki si je več kot očitno izbral pravi študij.

V njegovem malem podjetju dela od tri pet pet šivilj, dve grafični oblikovalki, tiskar in računovodja: "Sam skrbim za razvoj, marketing in posle. Material dobavljamo od slovenskih partnerjev," je še dodal podjeti mladenič. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.