Zdravje > Aktualno
6593 ogledov

Na urgenco nič več na Metelkovo

urgenca Saša Despot
Sprememba bo začela veljati z decembrom.

Z decembrom bo sobotna dežurna služba za odrasle v Ljubljani delovala samo v enoti splošne nujne medicinske pomoči na Bohoričevi ulici v okviru Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Če sedaj deluje na dveh lokacijah, tako na Metelkovi ulici 9 v Ljubljani kot na SNMP, Bohoričeva ulica 4, Ljubljana, s prvim decembrom ne bo več tako, so sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana. 

Nič več na Matelkovo

Navajajo, da je dežurna služba namenjena izvajanju nujne medicinske pomoči. "Nujna medicinska pomoč pomeni izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno življenjsko ogrožena oz. pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do takšne ogroženosti. Če storitve niso nujne, so po Pravilih obveznega zdravstveneg zavarovanja samoplačniške," so obvestili iz ZD Ljubljana, kjer dodajajo, da v času dežurstva oziroma v urgentni ambulanti pacienti ne morejo dobiti napotnic za naročene preglede in recepte za zdravila, ki jih redno jemljejo, temveč te storitve pravočasno uredijo pri osebnem zdravniku.

urgenca "Res me je skrbelo" Zdravje Zgrožen bralec o neverjetni izkušnji z ljubljanske urgence

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.