Zdravje > Aktualno
8424 ogledov

Najnovejši podatki niso takšni, kot bi si jih želeli

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
Epidemija stagnira, sprejem v bolnišnice se je ustalil.

V nedeljo so v Sloveniji pristojni opravili 1.681 PCR testov in potrdili 210 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 12,5 odstotka. "Epidemija stagnira. Sprejem v bolnišnice se je ustalil. Potrudimo se krivulje obrniti navzdol, da nas ne bodo dohiteli novi bolj kužni sevi in da zmanjšamo število hospitaliziranih. Ocenjeno reprodukcijsko število je približno R=1,0," so nazadnje zapisali pri Inštitutu Jožef Stefan. 

Za primerjavo: Prejšnjo nedeljo so naši zdravstveni delavci ob 1451 PCR testih potrdili 243 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je takrat znašal 16,7 odstotka. 

Sprejem v bolnišnice se je ustalil

Še prejšnjo nedeljo je bolnišnično zdravljenje potrebovalo 543 covidnih bolnikov, 91 na oddelkih intenzivne nege. Najnovejše prodatke iz bolnišnic še pričakujemo, včeraj so bolnišnice poročale o 510 obolelih s to boleznijio, kar je 12 več kot dan prej. Intenzivno nego je v soboto potrebovalo 89 bolnikov.

Po petih mesecih konec nekaterih ukrepov

Gostinski lokali v posavski regiji in Jugovzhodni Sloveniji so danes po dolgih mesecih odprli terase in vrtove. Pri tem bodo morali gostinci in gostje spoštovati ukrepe proti širjenju novega koronavirusa. Gre za poskusno odprtje za teden dni, glede na podatke o okužbah pa bo vlada odločila, ali bodo lahko lokali obratovali tudi naprej.

Danes tudi začetek pouka za srednješolce po modelu C, kar pomeni, da se bodo dijaki v šoli tedensko izmenjevali. Učenci od šestega razreda ter dijaki bodo morali ves čas nositi maske. Začelo se je tudi prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Ender3 12:09 08.marec 2021.

    Številke so po želji vlade, javnost že dolgo ne verjame vanje. Z nečim je potrebno ne/upravičiti nasorazmerne dolgožive ukrepe, ki dokazano povsod delujejo v Sloveniji pa, zanimivo, ne. 😎