Zdravje > Aktualno
194 ogledov

Najstarejša učiteljica joge na svetu: Pije vino in nikoli vode

Najstarejša učiteljica joge Facebook
Najstarejša jogistka na svetu je stara 98 let, poučuje jogo in je lahko navdih vsem nam.

Täo Porchon-Lynch je stara 98 in je še vedno aktivna učiteljica joge. Petkrat na teden se odpravi v studio v New Yorku, na veliko potuje po svetu in je nasploh zelo aktivna, čeprav so ji že trikrat menjali kolk.

Najstarejša učiteljica joge | Avtor: Facebook Facebook
Čeprav je zaprisežena vegeterijanka, je vendarle drugačna od večine današnjih veganski hrani in naravnemu videzi zapriseženih jogijev. Dolgi pobarvani nohti, šminka na obrazu, z ušes ji visijo ogromni uhani in obožuje visoke pete; takšna je najstarejša jogistka na svetu, ki se po New Yorku še vedno prevaža s svojim malim smartom in vsi jo poznajo. 

Pravzaprav je Täo rojena v Indiji; oče je bil Francoz, mama Indijka. Med drugo svetovno vojno je najprej emigrirala v Veliko Britanijo, nato v Francijo. Po življenju v Evropi se je preselila v Združene države Amerike, kjer živi še danes.

Profesionalno se je z jogo začela ukvarjati leta 1967, učila se je od pravih indijskih mojstrov. Danes kot najstarejša aktivna učiteljica joge na svetu poudarja pomen joge in njeno vrednost, kot pravi ne gre le za vadbo, temveč je to njen življenja in odnosa do sveta. 

Najstarejša učiteljica joge | Avtor: Facebook Facebook
Sicer je jogo odkrila v domači Indiji. Stara je bila 8 let, ko je na plaži opazila skupino dečkov med izvajanjem joge. Šla je do do njih in jih vprašala, če se jim lahko pridruži.: "To ni igra, to je joga in ni za dekleta, mi je dejal," je povedala za New York Times: "Takrat sem si dejala, če lahko to počno fantje, lahko tudi jaz." Zgodilo se je pred devetdeseimi leti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.