Zdravje > Aktualno
3975 ogledov

Nenavadni primeri: Zdravniki so mu z industrijsko žago reševali penis

zdravnik, operacija
Sledil je skrajni ukrep, so zapisali zdravniki.

Za reševanje pacientov, ki se znajdejo v težkih situacijah, si je treba pomagati tudi z nekovencionalnimi, pogosto skrajno obupnimi ukrepi, piše v poročilu, objavljenem v priznali reviji BMJ, kjer zdravniki opisujejo najbolj nenavadne in pogosto bizarne primere. 

Operacija oči Nenavadni primer Zdravje Šok: Do rentgena ni vedel, da je zaboden skozi oči
Nenavadni primeri Zdravje Deček pogoltnil piščalko in to je bilo slišati iz njegovih pljuč

33-letni moški je prišel na urgenco zaradi hudo bolečega in oteklega penisa. Vzrok za stanje sta bila jeklena kroglična ležaja, ki sta vse bolj stiskala njegovo moškost. 14 dni pred tem si ju je nataknil na penis in ju ni mogel več sneti. Ko je moški poiskal pomoč, je bilo že precej hudo.

Pojavili so se predhodni znaki gangrene. Ležaja sta " zadavila" koren penisa. To pomeni, da v tkivu ni bilo krvi. Gangrena je odmrtje tkiva, ki nastane zaradi nezadostne prekrvitve, lahko jo spremlja tudi okužba. Zaradi nenavadne prakse samozadovoljevanja bi lahko prišlo do hudega zapleta, nenazadnje tudi do emputacije organa, opozarjajo zdravniki. 

Sledil je skrajni ukrep

Moški je najprej prejel injekcijo za blažitev otekline, kirurg je poskusil s kleščami, vendar zaman. Sledil je, kot so zapisali, skrajni ukrep, ko je moral zdravnik poprijeti za industrijsko krožno žago za rezanje kamna. Ob tem so mu s hladno solno kopeljo hladili penis. Z Boschevo GDC 120 žago, katere rezilo se zavrti vrti do 200 krat na sekundo, so rezali 15 minut, preden so jekleni ležaji popustili, povzema DailyMail. 

Zdravnikom je torej uspelo, oteklina je upadla že po dveh dneh. Po dveh tednih je že poročal o jutranj erekciji, so zapisali. 33-letnik iz New Delhija sedaj obiskuje psihiatra. 

Tako imenovana strangulacija ali vkleščenje penisa v tem primeru z jeklenimi krogličnimi ležaji lahko v nekaterih primerih privede celo do gangrene, sicer imajo lahko moški težave z uriniranjem in erekcijo. Zdravniki tako opozarjajo na previdnost ob takšnih nenavadnih tehnikah samozadovoljevanja.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.